Zobacz temat - [R220] Usuniecie przepływomierza

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220] Usuniecie przepływomierza

kadzaf - Pon Maj 07, 2012 21:10
Temat postu: [R220] Usuniecie przepływomierza
Witam ,jako iż po zmianie pompy oraz jej ustaweniu (na zbyt wczesnym kącie wtrysku zapalał sie check,teraz troszke go opuzniłem problem nie nie klekocze tyle ze zaswieca sie check engine )
po wybłyskaniu podaje bład 29 czyli przepływka ,po odłaczeniu jej rowniez bez zmian.
Po zresetowaniu (ok 50x przekreceniem kluczyka) nie pokazuje zadnego .Tylko gdy przeciagne powyzej 4tys znów problem powraca.
check zaswieca sie w różnych partiach obrotów po zapaleniu silnik gorzej reaguje na dalsze wcisniecie pedłu gazu.Co ciekawe po odpuszczeniu pedału kontrolka gasnie i potem juz idzie tak jak powienien .Do kolejnego razu i tak w kółko.
Przepływke przeczysciłem lecz bez zmian. Ma ktos jakies sugestie bo mnie pomysły juz sie kończą :roll:
A co do tytułu tematu czy w SDI przepływka jedynie odpowiada i potrzebna jest do egr ?

Raptile - Pon Maj 07, 2012 21:37
Temat postu: Re: [R220] Usuniecie przepływomierza
kadzaf napisał/a:

A co do tytułu tematu czy w SDI przepływka jedynie odpowiada i potrzebna jest do egr ?

W SDi tak

Firq - Pon Maj 07, 2012 21:43

z tego co wiem to w sdi chyba tylko do EGR cos mi się o ucho obiło co do check engine to nie jest on moim zdaniem wywołany przepływką tylko przetartą wiązka na silniku i od tego bym zaczał czyli sprawdzenia wiązki całej co idzie po silniku bo u mnie w byłym 220 sdi było podobnie wyskakiwał chceck auto czasem zgaslo czasem się dusiło wyskoczył chceck zgasiłem i było dobrze i miałem w 3 miejscach wiązke przetartą naprawiłem wiązke i po problemie :)
nie wiem ale ja bym zaczął od takich właśnie pierdołek ale moge się mylić...
jak odłączyłeś przepływke to była różnica w jeździe ??

kadzaf - Pon Maj 07, 2012 21:44

Nie wiem jak pozbyc sie tego błedu. :neutral:
Jak co troche sobie miga w trakcie jazdy i po zapaleniu robi sie istny wołek :evil:

Raptile - Pon Maj 07, 2012 21:53

pokazuje błąd 29 tylko ?
kadzaf - Pon Maj 07, 2012 22:01

Raptile napisał/a:
pokazuje błąd 29 tylko ?

Tak ,a w trakcie jazdy czesto zaswieca sie check o dziwo pomaga zgiecie nogi w kolanie momentalnie gasnie i znów idzie ok. :wink:

plemaster - Wto Maj 08, 2012 08:19

Najlepiej po prostu zaślep EGR i problem przepływki i EGRu będziesz miał z głowy.
Co do tego czerwonej kontrolki to też stawiał bym na wiązką....albo ten kąt jeszcze nie do końca dobrze ustawiony.