|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R200 Coupe]Regulacja tylnej klapy - da się?
Rhos - Wto Maj 08, 2012 19:45 Temat postu: [R200 Coupe]Regulacja tylnej klapy - da się? Zakupiłem dziś drogą kupna tylną klapę do swojego Tomcata w bardzo ładnym stanie i do tego w identycznym kolorze.Moja radość prysła, gdy po założeniu okazało się, że:
1.z lewej strony ladnie pasuje do nadwozia,z prawej odstaje do gory na jakies 3-4mm
2.wewnętrzna krawędź klapy obciera o mocowanie szyby tylnej
3.dół klapy,przy zamku, obciera zderzak i zostawia na nim ślady
generalnie załamka.da się coś z tym zrobić?opuścić na śrubach czy coś?ma to jakąś regulację?jak odkręcałem "starą" klapę to pod zawiasami były takie podkładki z blaszki,może dać ich więcej?
aż się boję pomyśleć, co będzie jak się wezmę za wymianę drzwi...:P
dobryziom - Wto Maj 08, 2012 21:16
musisz wyregulować na tych czarnych kołeczkach po bokach klapy wkręcając albo wykręcając regulujesz jej wysokość
Rhos - Sro Maj 09, 2012 13:35
mówisz o tych gumowych odbojnikach?to nic nie da,bo z tej strony z której jest za wysoko w ogóle takiego odbojnika,jak sie okazuje, nie mam:P więc nie można jej niżej opuścić żeby ładnie licowała.a poza tym to niestety nie rozwiązuje problemu ocierania o podstawę szyby,co jest bardziej uciążliwe....:(da się coś innego z nią zrobić?
dobryziom - Sro Maj 09, 2012 13:40
regulacja na zawiasach ewentualnie kupileś skrzywiona klape lub masz skrzywiony tył... nie ma innej mozliwości...
Rhos - Sro Maj 09, 2012 14:32
a gdzie tam, na zawiasach mozna cos wyregulowac?
ja tam widze tylko 4 srubki,,,
nie dalo sie tego sprawdzic przed kupnem chyba...a jakbym ja probowal naciagnac czy cos??
dobryziom - Sro Maj 09, 2012 14:38
Rhos napisał/a: | a gdzie tam, na zawiasach mozna cos wyregulowac?
ja tam widze tylko 4 srubki,,,
nie dalo sie tego sprawdzic przed kupnem chyba...a jakbym ja probowal naciagnac czy cos?? |
nie duzo ale mozna naciągnąć klape? hehhe musz to zobaczyć
Rhos - Sro Maj 09, 2012 19:54
no jakby jej dobrze przy@#$%^&* to nie wygna sie te zawiasy???:(
|
|