|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [r600] sygnalizacja pracy (załączania) alarmu
brand - Pią Maj 18, 2012 20:38 Temat postu: [r600] sygnalizacja pracy (załączania) alarmu Witam Was.
Szukałem jakiegoś wsparcia w Rave, ale z marnym skutkiem.
Zauważyłem takie nietypowe zachowanie się kierunkowskazów podczas zamykania auta (pilotem).
Auto zamyka wszystkie drzwi i włączają się kierunki trzykrotnie, z tym że (patrząc na tył auta):
- pierwsze mignięcie kierunki po obu stronach,
- drugie mignięcie tylko prawa strona mignie,
- trzecie mignięcie kierunki po obu stronach.
Kierunkowskazy podczas jazdy i światła awaryjne działają prawidłowo.
Czy mój Rover coś do mnie mówi? Ale co, bo nic nie kumam.
[ Dodano: Nie Maj 13, 2012 12:43 ]
Kolejność brakującego mignięcia się zmienia. Czasem pierwsze mignięcie jest bez lewego kierunka, czasem ostatnie.
[ Dodano: Pią Maj 18, 2012 21:38 ]
Teraz nie miga mi lewa strona, albo mignie raz przy zamykaniu. Może to jakiś styk kiepski?
marthinez - Sob Maj 19, 2012 07:58
Sprawdź wszystkie połączenia masowe w aucie.
W Rave zapewne są do zlokalizowania.
brand - Sob Maj 19, 2012 08:25
ale awaryjne i kierunki jarzą idealnie.. chyba testbook będzie potrzebny...
marthinez - Sob Maj 19, 2012 11:00
brand napisał/a: | ale awaryjne i kierunki jarzą idealnie.. | Ale połączenia alarm - centralny to osobna instalka. Moze tam cos nie trybi.
brand napisał/a: | chyba testbook będzie potrzebny... | Po co Ci testbook do hondowskiej instalacji? Może zamiast testbooka wystarczy kumaty elektryk.
Pawkaz - Sob Maj 19, 2012 11:21
A jak otwierasz auto to raz Ci kierunki migaja ?
brand - Nie Maj 20, 2012 07:35
marthinez napisał/a: | Po co Ci testbook do hondowskiej instalacji? Może zamiast testbooka wystarczy kumaty elektryk. |
heheh.. ale pojechałem, FAKT!
Wczoraj poluzowała się klema plusowa. Po dociśnięciu (komp się zresetował) wszystko migało prawidłowo przez pół dnia. Wieczorem znów te same objawy.
jak otwieram miga raz lewa strona.
|
|