|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Osłona przegubu
Zubek - Czw Maj 10, 2012 18:44 Temat postu: [R600] Osłona przegubu Wie ktoś z was może jakie wymiary powinna mieć osłona przegubu? Znalazłem kilka osłon w internecie ale mają różne rozmiary i nie wiem którą mam kupić
Czy możliwa jest samodzielna wymiana takiej osłony w warunkach podwórkowych, czy jest to jakaś zbyt skomplikowana robota? Boję się że trzeba będzie wyciągać łożysko z piasty.
Pozdrawiam
zaq - Czw Maj 10, 2012 19:18
Żeby zdjąć osłonę trzeba rozpiąć przegub a ten nie zawsze chce się poddać! Więc bez wybicia przegubu z piasty i wyjęcie całej półosi może być problem! Chociaż niektórym się to udawało! Czasami wystarczy tylko odchylić wypiętą zwrotnicę z przegubu i wtedy próbować! Łożysko koła nie ma tu nic do znaczenia!
Zubek - Czw Maj 10, 2012 19:35
Ufff... to dobrze. Jak dzwoniłem do warsztatu zapytać o koszty to słyszałem w tle jak mówili coś o łożysku. Myślałem że trzeba będzie dokupować jeszcze te łożyska, tak robiłem wymieniając tarcze.
Z tą wymianą osłon pod chmurką chyba dam sobie spokój i odwiedzę warsztat. Za bardzo skomplikowana robota jak dla mnie.
|
|