|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] jaki rozmiar oringow do chlodnicy klimy?
dawidd - Pią Maj 11, 2012 20:48 Temat postu: [R416] jaki rozmiar oringow do chlodnicy klimy? Witam
Mam problem nieszczelnością w miejscu łączenia chłodnicy klimy. W zeszłym roku kupiłem nowa chłodnice, uszczelki mi dobrał gość z warsztatu - założyłem i z pol roku pojeździłem i znów brak klimy. Bylo widać ślad po wyciekającym oleju w miejscu łączenia chłodnicy z rurkami. Oringi wsadziłem na sucho - nie wiem może powinienem je przesmarować olejem ze sprężarki w każdym bądź razie znow wymieniłem uszczelki i pojechałem 2 dni temu na azot - dziś słyszę ze azot ucieka z tego samego miejsca. Moje pytanie - jaki powinien być prawidłowy rozmiar oringow do chłodnicy klimy - chyba mam ciągle nie takie jak trzeba. I druga sprawa - czy istnieje coś takiego jak silikon/klej którym można by wspomóc uszczelki i je dodatkowo przed montażem posmarować? Uprzedzając podpowiedzi - jedz do zakładu niech ci to zrobią ci co sie znają - odpowiadam: w sezonie w mojej okolicy kosza po 200-300 zl za nabicie, a za wymianę tych uszczelek zapłacę z 500 albo lepiej - wiec sprawa dość prosta
flapjck1 - Pią Maj 11, 2012 21:14
nie umiem ci odpowiedziec bo wybralem sobie z zestawu odpowiednie
ale podpowiem ze zestaw oringow do klimy kosztuje na allegro od ok 20 do 60 pln
np http://allegro.pl/oringi-...2281263881.html
dawidd - Sob Maj 12, 2012 06:57
mam ten zestaw i właśnie z niego nie pasują - albo sa za małe albo za duże albo za cienkie
Dalej proszę o odpowiedz dotycząca rozmiaru oringow.
|
|