Zobacz temat - [Rover 45 2.0 IDT 2002] Sprzegło Sachs - Problem.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Rover 45 2.0 IDT 2002] Sprzegło Sachs - Problem.

7Tomi - Nie Maj 13, 2012 12:44
Temat postu: [Rover 45 2.0 IDT 2002] Sprzegło Sachs - Problem.
Pytanie za 100 punktów - kto montował Sachsa w swoim IDT ?

Zamówiłem 2 komplety do 2.0 IDT z firmy Sachs do 2 R45 z 2002 i 2005 r dla znajomych.

Oba były montowane wczoraj. Po montażu w żadnym z samochodzie nie wchodzi bieg.

Nie jest to wina wysprzeglika ani pompki sprzegła.

Wygląda bardziej na błąd konstrukcyjny docisku. Po dokręceniu docisku krawędzie "słońca" do którego dochodzi łożysko jest 14mm głębiej osadzone w porównaniu do starego docisku.

Będe wdzięczy za info jak ktoś spotkał sie z takim problemem z firma SACHS.

pgrad - Nie Maj 13, 2012 21:32

Porównaj numery sprzęgła z numerami sprzęgieł z innych aukcji sklepów internetowych. Jak nie pasuje to reklamuj. Im szybciej tym lepiej. Kupowałeś przez internet to możesz oddać w ciągu 10dni jeżeli nie ma śladów zużycia.
7Tomi - Pon Maj 14, 2012 16:53

pgrad napisał/a:
Porównaj numery sprzęgła z numerami sprzęgieł z innych aukcji sklepów internetowych. Jak nie pasuje to reklamuj. Im szybciej tym lepiej. Kupowałeś przez internet to możesz oddać w ciągu 10dni jeżeli nie ma śladów zużycia.

To nawet nie chodzi o reklamacje bo z tym nie ma problemu tylko teraz mechanicy któy to robili muszą to zrobic jeszcze raz więc koszt wzrasta....

Nie chcą sie nawet podjąc drugiej wymiany więc spadnie to na mnie.

Najbardziej chodziło mi o to czy toś kiedykolwiek montował Sachsa?

Z lukiem, Valeo nigdy nie miałem takiego problemu.

kacbial - Czw Maj 17, 2012 23:33

Ja rok temu do swojego iDT zamontowałem sprzęgło firmy National. 400zł za nie zapłaciłem i śmiga jak trzeba.
szoso - Pią Maj 18, 2012 06:34

kacbial, to nie jest temat kto jakie sprzęgło ma u siebie tylko chodzi o konkretną firmę SACHS, to że masz Nationala jest nie istotne w tym temacie