|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] CZUJNIK CIŚNIENIA KLIMATYZACJI
Raku83 - Wto Maj 15, 2012 14:08 Temat postu: [R25] CZUJNIK CIŚNIENIA KLIMATYZACJI Witam drodzy koledzy i koleżanki, mam pytanie, czy jeśli wykręcę czujnik ciśnienia klimatyzacji to czy rozszczelnię w ten sposób instalację i wszystko wyleci? Czy mogę spokojnie wymieniać?
AndrewS - Wto Maj 15, 2012 21:51
No oczywiście ze rozszczelnisz
chudson - Sro Maj 16, 2012 06:24
U mnie w okolicy jest gościu do którego można pojechać spuścić czynnik , wrócić do garażu naprawić co trzeba i pojechać do niego nabić go z powrotem. Bierze wtedy tylko za usługę kilka dych. Zawsze to taniej niż dawać mu do wymiany czujnik lub puścić czynnik w powietrze.
ttrrool - Sro Maj 16, 2012 13:19
Z tego co się orientuje pod tym czujnikiem zakładane są zaworki więc teoretycznie czynnik nie powinien uciec ale często po tylu latach przestają one trzymać. W skodzie kolegi wykręcaliśmy i nic nie uciekało natomiast już w golfie zaworek nie trzymał możesz spróbować powoli odkręcać i słuchać czy ucieka.
bociannielot - Sro Maj 16, 2012 14:34
ej ja przerabiałem temat - elektryk który zdiagnozował kazał w zakładzie od klimy wymieniać bo mówił że właśnie czynnik cały wyleci
chudson - Sro Maj 16, 2012 20:56
Cytat: | Z tego co się orientuje pod tym czujnikiem zakładane są zaworki |
Gdyby pod czujnikiem był zawór uniemożliwiający wyciek po wykręceniu czujnika to czujnik by nie miał sensu bo by nie działał. No chyba ,że nie zaworek a membranę oddzielnie wkręcaną ,która wywierała by nacisk na czujnik ale nie spotkałem się z takim rozwiązaniem jeszcze.
ttrrool - Czw Maj 17, 2012 10:01
chudson napisał/a: | Gdyby pod czujnikiem był zawór uniemożliwiający wyciek po wykręceniu czujnika to czujnik by nie miał sensu bo by nie działał |
Zaworek po wkręceniu czujnika otwiera się i odwrotnie (chyba że jest uszkodzony)
Raku83 - Czw Maj 17, 2012 17:21
W sobote planuję zabrać się za temat (jeśli dostanę czujnik) , także jak coś to dam znać
|
|