|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Roewe 950
Aro_1988 - Sro Maj 16, 2012 22:47 Temat postu: Roewe 950 Przypadkiem, szukając ciekawostek na necie, napotkałem artykuł ze zdjęciami na temat Roewe 950 i jego premiery. Pierwsza myśl jaka mnie naszła, kiedy zobaczyłem foto przodu.... Skoda Octavia II po facelifcie albo jeszcze cos innego.... Wnętrze no nie wygląda źle, jak na pierwszy rzut oka. Chociaż jak czytałem w innych tematach na forum dotyczących chińskich produktów na 4 kółkach, to pewnie i tutaj będzie można się spodziewać tandety chińskiego plastiku na niektórych elementach. A może nie.... Co jeszcze o wnetrzu (wg mnie)... to kierownicę jakbym już też w jakimś innym samochodzie widział, tylko nie potrafię podać teraz przykładu, nawiewy koło nawigacji też kształtem znajome oku. Może i się mylę, ale jakoś ja tak to widzę.
Link do wglądu:
http://carscoop.blogspot....ship-sedan.html
ADI-mistrzu - Sro Maj 16, 2012 23:00
Przód faktycznie octawia, tył BMW mi zalatuje.
Kierownica trochę taka AUDI, ale może mi się wydaje....
Podoba mi się tylna kanapa, fajnie wygląda i nieźle wybajerzony tył
Przód taki sobie.... R75 ładniejszy ma.
Więc jak coś to biorę tylko tylną kanapę
imejdz - Sro Maj 16, 2012 23:15
a mi się tam podoba Całkiem zgrabna linia nadwozia no i bajerki wewnątrz
Vigoslaw - Czw Maj 17, 2012 07:10
Mi strasznie przypomina Subaru Legacy nowego, a z boku i tył Mercedesa E klase też najnowszą...
Co do samochodu, to muszę przyznać, ze jak dla mnie, to zrobiony jest ze smaczkiem, tylko ta środkowa konsola z KIA, albo Hyundai
Ogólnie, to jestem pozytywnie zaskoczony
Pozdrawiam,
V.
tronsek - Czw Maj 17, 2012 07:15
Mi się też podoba. Środek super.
sobrus - Czw Maj 17, 2012 07:25
Super środek, ale z zewnątrz brak mu całkowicie klasy poprzedników.
Przód jak Skoda, tył jak jakiś Hyundai.
Wygląda ociężale i mało elegancko, powiedziałbym tanio. Brak dekoracyjnych elementów których tak wiele było w Roverach (znaczki na słupkach, listwy, chromy, przetłoczenia).
To jest flagship a wygląda skromniej niż R25.
Nie nawiązuje do tradycyjnej smukłej sylwetki brytyjskich aut - w sumie to nie powinno mnie to dziwić - nie jest to ani troche brytyjskie auto, ale mogli sie wzorować bardziej na np Lancii która też robi auta w współpracy z GM.
Także za wnętrze 6, stylowe, bogate i ładne - a przy tym nowoczesne. Znacznie lepsze niż np w BMW 5.
Ale za wygląd pała!
edit: ok sprawdziłem Mercedesa S i też wygląda ubogo. Znak czasów. Daje więc tróję za wygląd, bo powinien być bardziej oryginalny i elegancki.
Średnia wychodzi więc 4.5 - całkiem nieźle
leszczu - Czw Maj 17, 2012 09:44
Jak dla mnie, bardzo ładne autko wyszło.
zetes - Czw Maj 17, 2012 09:57
Jak na mój gust, bardzo ładne autko. Kupię sobie takie.
kzrr - Czw Maj 17, 2012 10:10
GM's China division lends all three available engines that include a 2.0-liter producing 145hp and 190Nm, a 2.4-liter with direct injection that generates 184hp and 240Nm, and a range-topping 3.0-liter V6 with direct injection and an output of 255hp and 296Nm.
- Szału nie ma, jeśli chodzi o te jednostki. Co do samego wyglądu, w środku troche jak "Hjundaj". Mogli by światło z przodu zrobić czarne bo kontrast straszny. Trochę tego trochę tamtego ogółnie niczym się pewnie nie będzie wyróżniać w tłumie...Trochę Skoda, trochę Audi, trochę BMW etc.
zetes - Czw Maj 17, 2012 10:21
kzrr napisał/a: | Trochę Skoda, trochę Audi, trochę BMW etc. |
no właśnie mieć kilka samochodów w jednym to też coś
HiS - Czw Maj 17, 2012 11:20
Pewnie że ładny, elegancki, ale nie ma tego pazura jak dawne 75... Patrzy się jak na piękne auto jakich sporo na ulicach, bryła podobna do BMW, Merc, Skoda, VW.. już nie ma tej wyjątkowości którą nawet do dziś czuć patrząc na odpicowaną 75. Teraz te auta są jakieś bezpłciowe, nudne, tak ja to odbieram.
Oskar - Czw Maj 17, 2012 19:04
Mi się tam w ogóle nie podoba. Nie ma w sobie nic nowego wygląda jak wszystkie inne samochody. Wnętrze to samo, zero kreatywności, na wpierdzielane monitory kupa plastiku, guziczków bez polotu. Szkoda, że nie poszli za stylem 75.
Wojtek88 - Pią Maj 18, 2012 17:05
Jak dla mnie przód to toyota avensis, tył ma trochę z mercedesa jak ktoś wcześniej zauważył, dodałbym nutkę citroen'a jakiegoś nowego, ogólnie nawet nie źle to wygląda, ale nie widzę kontynuacji marki, czyli ładnej linii, grilla i tych innych, wszystko teraz wygląda tak samo tylko znaczki inne.
I <3 90s
|
|