|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R 600] Rura dolotowa powietrza
claudii - Pon Maj 21, 2012 08:11 Temat postu: [R 600] Rura dolotowa powietrza Moją starą rurę powietrza tą dochodzącą do filtra powietrza zeżarło coś tak że została sama spiralka z drutu i mechanik ja wywalił, wczoraj przypomniało nam się że jej nie ma
I tu pytanie czy ta będzie pasowała http://allegro.pl/rura-po...2294255243.html i gdzie dokładnie mocuje się jej drugi koniec? Przypuszczam że rura jest potrzebna bo autko trochę zamulone i filtr strasznie zasyfiony.
kruszan - Pon Maj 21, 2012 08:19
to raczej nie ta rura, w r600 jest kapkę inna
mocuje się ją mniej więcej pod akumulator, generalnie byle jej nie zatkać można bez problemu jeździć bez niej, nie może się nic zamulać itp, generalnie nie od tego, a filtr to naturalne że się brudzi, wymień na nowy i autko odżyje, bo przez niego oddycha
tronsek - Pon Maj 21, 2012 08:34
kruszan napisał/a: | można bez problemu jeździć bez niej, | Można, ale nie warto. Filtr powietrza brudzi się dużo, dużo szybciej. A po drugie, nie jest filtr chroniony przed wilgocią i istnieje ryzyko, że gdy się wjedzie w głęboką kałużę, to może się woda dostać do dolotu., a wtedy kłopoty murowane.
kruszan - Pon Maj 21, 2012 09:53
hmm niby tak, ale gdzie z dołu obudowy filtra do dolotu, musiało by jeszcze sam filtr pokonać, dziura jest z boku nie centralnie, no i obudowa pod silnikiem też pomaga
lepiej mieć, ale wg. mnie nic się nie stanie a może i więcej powietrza puści niżeli rurą przytkaną w zły sposób, ja też miałem spirale z drutów bo materiał się rozleciał, wywaliłem to i od roku jest ok, może nawet złudnie dolot jest lepszy
|
|