|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [620Ti] Uszczelka kolektora wydechowego
antonio3 - Pon Maj 21, 2012 21:28 Temat postu: [620Ti] Uszczelka kolektora wydechowego Witam;
Czy ktoś ma "na strychu" albo wie gdzie mogę dostać uszczelkę kolektora wydechowego do 620 Ti?
W ostatni weekend walczyłem z wymianą uszczelki. Musiałem rozebrac pól auta. Zakupiłem nową. Zrobiłem test i po przejechaniu 2 km jechałem juz traktorem. Niestety konieczny był ponowny demontaż i masa straconego czasu.
Uszczelkę po prostu wyjarało i zwegliło. Tak się przypiekła do kolektora, że nie mogłem jej za cholerę zdrapać. Była jakaś taka papierowa.
Uszczelka była dedykowana do mojego samochodu, ale w porównaniu z ta którą miałem to przepaść jakościowa.
Dzięki za każdą pomoc. Na zdjęciach to co zostało po zeskrobaniu nowej uszczelki i fotka tej starej. Właśnie takiej szukam
Darek
davidlive - Pon Maj 21, 2012 21:32
splanuj kolektor , i kup sobie uszczelkę w inter cars maja bez kłopotu , ja wymieniałem i jak na razie jest ok
A uszczelka ktrą dostałeś musi być stalowa , a ty widzę dostałeś chyba na dolot nie na wydech
antonio3 - Pon Maj 21, 2012 21:48
100% wydech. Dolot jest zupełnie inny kształt. widziałem że nowa jest jakaś licha, ale pomyślałem, że taka ma być.
a kojarzysz jakiej firmy jest ta w inter carsie?
Musi być stalowa na bank.
Darek
BorysOpole - Sro Maj 23, 2012 18:01
Splanuj kolektor bo wymiana samej uszczelki nic nie da ! dodatkowo nowe śruby i nakrętki i będzie git oczywiście nie zapominając o nowej uszczelce
davidlive - Sro Maj 23, 2012 21:09
zadzwoń do nich i powiedz czego chcesz , e musi być metalowa .
ja dostałem praktycznie od reki
BorysOpole - Sro Maj 23, 2012 23:00
Nie musi być metalowa ja mam z intercars coś ala klingeryt taki materiał jakby azbestowy ( nie wiem czy dobrze opisuje) i na pewno nie jest metalowa a robiłem cały kolektor koło lutego i jest ok
antonio3 - Czw Maj 24, 2012 21:01
Dzięki Panowie za każda pomoc, ale mam dosyć zabawy w poszukiwania uszczelek, testowanie, itd. Nie będę ryzykował kolejnych godzin na skręcanie i rozkręcanie samochodu. Zamówiłem oryginał w Anglii. Przyleci pocztą lotniczą i będe miał to co trzeba.
Za całość z przesyłką zapłaciłem 14 funtów, więc nie ma tragedii.
Darek
|
|