Zobacz temat - [MG ZR] Gdzie kupić/przerobić lampy na ruch prawostronny?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR] Gdzie kupić/przerobić lampy na ruch prawostronny?

marcinos227 - Nie Maj 27, 2012 18:15
Temat postu: [MG ZR] Gdzie kupić/przerobić lampy na ruch prawostronny?
Witam, mam wersję poliftową (2005r) ZRki i nie mogę się uporać z przednimi lampami. Kilka dni temu zakupiłem lampy od gościa z Poznania(zajmuje się częściami do Roverków i Jaguarów), które miały być na ruch prawostronny ale niestety są takie same jak miałem zamontowane. Jedna była nowiutka, a druga gdzieś z demontażu. Lampy oczywiście mu odsyłam bo takie już mam ale teraz pytanie, gdzie można dostać lampy na ruch prawostronny? Ewentualnie a nawet lepiej byłoby jeśli ktoś przerabia te lampy i mógłby wsadzić tam soczewki. Szukałem u nas na forum ale nie znalazłem niestety nic na ten temat :(
Co możecie poradzić?

najnowszy85 - Nie Maj 27, 2012 19:33

Siema ! Ja mam 25 po lifcie i powiem tak : Lampa jako lampa jest taka sama tylko wklad ( odblask ) jest LHD lub RHD . Nic nie zrobisz , nie przerobisz Gdzie kupic : ART BIZAR on sciągał nówkę ( 700 czy 900 zł :( ) .Może ma używkę . Tak to jest z tymi poliftowymi roverkami
flapjck1 - Nie Maj 27, 2012 20:10

http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID001145
marcinos227 - Nie Maj 27, 2012 20:22

cholerka drogo coś... :(
leszczu - Pon Maj 28, 2012 16:14

marcinos227 napisał/a:
cholerka drogo coś... :(

Niestety takie są ceny. :neutral:

marcinos227 - Nie Cze 10, 2012 11:18

No więc, w Poznaniu jest firma która przerabia lampy na soczewkowe. Auto jest już umówione. Okazało się, że do ZR po lifcie przeróbka lamp przednich na soczewkowe wyniesie mnie zaledwie 800zł ;) na życzenie wklejają ksenony ;)
scorpion - Nie Cze 10, 2012 19:04

he he tanio prawie za darmo to robia:) a orientuje sie ktos ile kosztuje to(załozenie soczewek tylko w mijania) do ZR przed liftem?
leszczu - Pon Cze 11, 2012 11:03

Cytat:
he he tanio prawie za darmo to robia:) a orientuje sie ktos ile kosztuje to(załozenie soczewek tylko w mijania) do ZR przed liftem?

Też coś koło 800 zł. :wink: