|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Spoty lokalne - I - Dwudniowy Sudecki Spot - 7-8.07.2012.
kzrr - Czw Cze 14, 2012 07:32 Temat postu: I - Dwudniowy Sudecki Spot - 7-8.07.2012. Siemacie !
Postanowiliśmy zorganizować dwudniowego spota w naszych pięknych lokalnych górach - Sudetach .
Główną ideą jest pozwiedzenie okolic pomiędzy Wałbrzychem a Dzierżoniowem, oraz spotkanie w doborowym gronie Roverkowiczów .
Całą zabawę zaczynamy 7 lipca spotkaniem w Dzierżoniowie na parkingu przy Media Expert (wlot od strony Wrocławia) a potem razem już wszyscy pojedziemy dalej:
1) Zwiedzanie sztolni w Walimiu, oprócz sztolni możemy podjechać tam:
http://www.rajdy.v10.pl/P...jscu,11556.html
miejsce dobrze znane fanom rajdów samochodowych słynne Walimskie patelnie .
2) Odwiedzenie Tamy w Zagórzu Śląskim (przy okazji można w Zagórzu coś zjeść - fajne miejsce z klimatem tam jest)
3) Zamek Grodno - niedaleko od Zagórza więc zrobimy sobie dłuższy spacer, więc lepiej zabrać wygodne obuwie.
4) Nocleg
Ośrodek poniżej - też zaraz obok Zagórza:
http://www.schronisko.lubachow.pl/
Przy dobrej pogodzie oczywiście jakiś grill lub ognisko. W razie niepogody w ośrodku są fajne duże pomieszczenia kuchenne gdzie można by zrobić jakąś dobra kolacje i posiedzieć przy dobrym piwku jakby nie było pogody. Mamy już wstępną rezerwację także jest dobrze.
Koszt noclegu myślę nie będzie wielki - ok max 35złoty za osobę.
Na drugi dzień w planach jest podjechać do Bielawy, jest tam sztuczny zalew z kąpieliskiem, oraz karting, szału nie ma ale jest dwa razy tańszy od tego we Wrocławiu .Całkiem niedaleko jest też fajna agroturystyka w Lasocinie "Cicha woda" z bardzo pysznym pstrągiem.
http://cichawoda.pl/zwierzyniec - Jak widać nie tylko jedzenie jest tam atrakcją .
Szczegóły o której wyjazd, o której się spotykamy to myślę ze ustalimy sobie tutaj w wątku podczas dyskusji.
Pytanie odnośnie wyjazdu do mnie na PW lub do kolegi bociannielot
Dokładne informacje na temat noclegu, wcześniejszej rezerwacji i płatności będą podane później w zależności od ilości osób chętnych.
Lista:
1) kzrr + Ala (dwa dni)
2) ?
zetes - Czw Cze 14, 2012 08:02
Niestety ale w tym terminie nie będe mógł przyjechać w moje ukochane Sudety
bociannielot - Czw Cze 14, 2012 08:29
kzrr napisał/a: | Lista:
1) kzrr + Ala (dwa dni)
2) ? |
1) kzrr + Ala (dwa dni)
2) bociannielot + Kasia
maniaq - Pią Cze 15, 2012 23:03
daty koliduja z karpiem w Zatorze, wiec kiepsko
Jugol - Pon Cze 18, 2012 17:14
Mi termin też koliduje niestety
EquinoX - Wto Cze 19, 2012 11:34
Ja raczej wszystkie te atrakcje znam do znudzenia bo mieszkam nie daleko, ale jeżeli przybędziecie na moje tereny to na pewno do was przyjadę was poznać
Poza tym jeżeli lubicie turystykę podziemną mogę wam pokazać parę fajnych miejsc o których nie piszą w przewodniku turystycznym
Pozdrawiam
chmielu - Wto Cze 19, 2012 22:00
heh, mi jak zwykle termin koliduje (a kiedy bylo inaczej, heh...)
Jordan87 - Sro Cze 20, 2012 11:50
Ja akurat mam wtedy urlop, więc dlaczego by nie
Jeszcze może bym dwójkę znajomych zabrał ze sobą
z noclegiem
kzrr - Sro Cze 20, 2012 12:26
Jordan87, bierz bierz
Im nas więcej tym lepiej
czyli można Cię do listy dopisać ?
Jordan87 - Sro Cze 20, 2012 21:44
No i psu w d...
Dziś się dowiedziałem że akurat imprezę z roboty mamy też 7.
Tam już sięwcześniej deklarowałem że będę.
A nie dało by rady przesunąć o tydzień później?
|
|