Zobacz temat - [Rover 25] Proszę o opinię

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - [Rover 25] Proszę o opinię

garymarlin - Nie Cze 17, 2012 19:32
Temat postu: [Rover 25] Proszę o opinię
Witam,
Noszę się z zamiarem kupna Rovera 25 lub 200. Proszę o opinię na temat tego samochodu. Może ktoś już oglądał prezentowany egzemplarz. W zeszłym tygodniu sprzedawca chciał 6800. Teraz jest wystawiony za 6600. Macie jakieś sugestie? Warto jechać obejrzeć?
LINK do ogłoszenia:
http://otomoto.pl/rover-2...-C24528172.html

leszczu - Pon Cze 18, 2012 11:10

"podgrzewana przednia szyba', "4x PODUSZKI POWIETRZNE", tego na wyposażeniu nie znajdziesz. W tych modelach najwyżej tylko dwie poduszki możesz spotkać, kierowcy i pasażera.
Co do fotek, to trudno coś powiedzieć. Trzeba jechać i obejrzeć na żywo.

ArO - Pon Cze 18, 2012 13:33

srednio mi sie widzi spasowanie przedniego prawego nadkola maski i zderzaka ( jak patrzymy na przod auta to po prawej)
garymarlin - Pon Cze 18, 2012 19:01

Dzieki!
A moglibyście rzucić okiem jeszcze na ten egzemplarz? Lepiej mi leży bo 5 drzwi, no i trochę lepiej wygląda. Czy ZR nie powinien mieć szprychówek skoro jest "ORYGINALNY"?

http://otomoto.pl/rover-2...-C24690323.html

pelson91 - Pon Cze 18, 2012 19:05

szprychówki miały ZR-y160
garymarlin - Pon Cze 18, 2012 19:30

A co myślicie o spasowaniu lewego przodu i zdrzerzaka vs. klapa bagażnika? Czy tam są jakieś niedokładności, czy mi się wydaje?
leszczu - Wto Cze 19, 2012 09:50

pelson91 napisał/a:
szprychówki miały ZR-y160

W dieslach też się trafiały. :wink:
Cytat:
A co myślicie o spasowaniu lewego przodu i zdrzerzaka vs. klapa bagażnika? Czy tam są jakieś niedokładności, czy mi się wydaje?

Przód jeszcze w miarę jest spasowany, ale prawdopodobnie była jakaś stłuczka, bo ten egzemplarz ma wstawione przenie lampy od Rovera 25 z początku produkcji tzw. lampy w oryginale powinny mieć czarny środek. Jeśli chodzi o tył, to klapa tak jakoś dziwnie odstaje. W sumie to niema co się dziwić, bo cena pokazuje stan faktyczny tego egzemplarza.

bociannielot - Wto Cze 19, 2012 10:19

jak już o tych felgach piszecie to czemu nikt nie napisał że felgi też z rovera a nie z MG :?: ;)
CC - Sob Cze 23, 2012 15:24

Garymarlin - i co, oglądałeś tego z Piaseczna? Nie ukrywam że i mi ta aukcja wpadła w oko. I zastanawia mnie ta dość duża szpara między grillem a maską (ale fakt że często coś takiego widziałem w modelach R25 i R200. Jakaś stała bolączka tych modeli?), niedokładne spasowanie po biciu?
garymarlin - Nie Cze 24, 2012 10:47

Nie, nie oglądałem. A jeśli chodzi o szparę, to w wielu egzemplarzach widziałem (na zdjęciach). Natomiast nie wiem, czy to typowe czy nie, niech się wypowiedzą właściciele.

BTW Rover MG z mojego drugiego postu, ten z Bydgoszczy już stoi za 11900.