|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [rover 75] prosze o opinie
bajon11 - Czw Cze 28, 2012 18:48 Temat postu: [rover 75] prosze o opinie co powiecie na tego roverka?
http://otomoto.pl/rover-75-C24916880.html
rafalmis1 - Czw Cze 28, 2012 19:39
nie widzę spryskiwaczy na lampy więc xenon dokładany.Tak poza tym fajne wyposażenie
kombajn pod wiatą
bajon11 - Pią Cze 29, 2012 17:20
ten przód niedokładnie widać, bo jest w cieniu, dzwoiłem do gościa i chciał sie umówić na stacji benzynowej żeby go oglądać co wydaje mi sie trochę dziwne, wydaje mi sie podejrzany, jakby wszystko było ok to podałby swój adres zamieszkania. zastanawiam sie czy jechać go oglądać. Mam do niego 150 km.
rafalmis1 - Pią Cze 29, 2012 19:44
150,to nie dużo więc co ci szkodzi, ludzie jeżdżą przez całą Polskę za samochodami, po prostu wsiadaj i śmigaj i czekamy na rezultaty, tym, że nie wspomniał o spotkaniu pod domem bym się nie sugerował, po prostu, albo łatwiej będzie się odnaleźć na jakiejś stacji albo jak podawałeś przedział czasowy w którym będziesz, będzie niego wymagał urwania się z pracy
ja jednak na 99 % jestem pewny ze nie ma spryskiwaczy. Przy oględzinach zwróć uwagę na naklejkę na lampach, chodzi mi o tą która jest w środku na odbudowie reflektora i na to czy na zewnątrz jest napisane xenon technology, dokładnie rzesz mówiąc napis powinien znajdować się od strony soczewki
szpynior - Pią Cze 29, 2012 20:09
patrzę powiększam, kombinuję i również inie widzę spryskiwaczy do ksenonów . Ale jak już będą to zobacz czy nie są doklejone na sztukę Bo z takim numerem również się spotkałem. Tak poza tym model wydaje się OK . I sprawdź dokładnie sprawność wszystkich elementów które są opisane, bo przy takiej cenie jest z czego urwać .
bajon11 - Pią Cze 29, 2012 20:15
byłbym spokojniejszy gdyby miał normalne światła, kusi mnie żeby jechać, chyba jednak jutro się wybiorę, ciekawe jak z silnikiem i czy nie był kręcony.
SeniorA - Pią Cze 29, 2012 22:30
rafalmis1 napisał/a: | nie widzę spryskiwaczy na lampy więc xenon dokładany. | nie koniecznie . Były R75 z ksenonami bez spryskiwaczy.
rafalmis1 - Sob Cze 30, 2012 04:28
SeniorA napisał/a: | nie koniecznie . Były R75 z ksenonami bez spryskiwaczy. |
nie mogę tego zrozumieć, ponieważ w temacie ksenonów siedzę już około 2 i po czytaniu masy informacji, przecież są wymagane. To jak kierowca ma się tłumaczyć przed policjantem, że nie ma oczyszczania reflektorów
encor - Sob Cze 30, 2012 10:21
a może to nie są ksenony tylko zwykłe lampy z soczewkami ?
Nie wiem jak było przed liftem, ale po lifcie są ksenony i zwykłe lampy z soczewkami...
michalek - Sob Cze 30, 2012 10:54
Zdjęć prawej strony nie pokazał, za to lewą aż dwa zdjęcia
Gonia - Sob Cze 30, 2012 11:31
rafalmis1 napisał/a: | SeniorA napisał/a: | nie koniecznie . Były R75 z ksenonami bez spryskiwaczy. |
nie mogę tego zrozumieć, ponieważ w temacie ksenonów siedzę już około 2 i po czytaniu masy informacji, przecież są wymagane. To jak kierowca ma się tłumaczyć przed policjantem, że nie ma oczyszczania reflektorów |
Tak samo, jak ten, który nie ma zagłówką na tylnej kanapie. Taki samochód nie powinien przejść przeglądu zerowego, a przez to nie powinien być zarejestrowany na terenie Polski.
SeniorA - Sob Cze 30, 2012 22:23
rafalmis1 napisał/a: | nie mogę tego zrozumieć, ponieważ w temacie ksenonów siedzę już około 2 i po czytaniu masy informacji, przecież są wymagane. | o produkcji aut z ksenonami i bez sprysków mówili nawet w serwisie , pisał o tym dziej076 tu http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=79704 . Ja mam oryginalnie spryskiwacze do zwykłych lamp , bo też tak było.
rafalmis1 - Nie Lip 01, 2012 07:44
widziałem ten temat, ale nie chciało mi się wierzyć, a wręcz pomyślałem, że facet chyba nie wiem co mówi, ale to moje zdanie.
Teraz sobie przypominam, że raz u mnie pod domek był policjant własnym samochodem i w trakcie rozmowy doszło do lamp i policjant mówi, że ma oryginalne ksenony, a ja mu na to, to gdzie spryskiwacze i odpowiednia lampa (miał zwykłe lustro, a w BMW E46 i z tego co się orientuje to nie montowali w zwykłych lampach, w tym egzemplarzu ) a poza tym widać nieoryginalny żarnik, ponieważ zawsze żarówka ma pierścień metalowy z wybitą homologacją, a tu jest plastikowy czarny. No to on mi na to, że nie ma nigdzie w przepisach, że jest wymagany spryskiwacz, tylko auto poziomowanie, co dla mnie jest bzdurą. Po tej sytuacji dowiedziałem się, że tego policjanta w Rzeszowie złapała drogówka i chciała dać mu mandat, za światła, to on do nich, aby znaleźli mu przepis, że w ten sposób nie może się poruszać. Mimo to i tak uważam, ze po prostu wybronił się dlatego, ze pokazał blachy i pojechał, a jego wiedza jest beznadziejna.
Takie jest moje zdanie i wiedza na ten temat
|
|