|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [mg zs 180] zwolnienie napinacza paska wielorowkowego!
kawa32 - Sob Cze 30, 2012 22:39 Temat postu: [mg zs 180] zwolnienie napinacza paska wielorowkowego! może ktoś podpowiedzieć jak zluzować i ponownie napiąć pasek wielorowkowy.chcę przyjrzeć się pompie wspomagania kierownicy ponieważ dochodzą z niej dziwne dziwęki,dodam że nie jest to kwestia braku płynu czy też zapowietrzenia!
przeszukałem forum i nie mogę znaleźć informacji jak się za to zabrać,może znajdzie ktoś chwilkę stuknąć co i jak,dzięki z góry
sTERYD - Sob Cze 30, 2012 23:12
nie wiem, czy w ZS jest dokładnie tak samo jak w R800, ale pewnie blisko
Sirk - Nie Lip 01, 2012 16:14
Dziwne odgłosy ze strony pompy wspomagania układu kierowniczego może być rozszczelniająca się pompa wspomagania. Mimo odpowiedniej ilości płynu hydraulicznego i odpowietrzenia układu pompa łapie lewe powietrze. Miałem tak u siebie, uszczelniłem pompę i problem znikł. Dodam jeszcze że żadnych wycieków nie zauważyłem.
kawa32 - Nie Lip 01, 2012 21:53
Sirk napisał/a: | Dziwne odgłosy ze strony pompy wspomagania układu kierowniczego może być rozszczelniająca się pompa wspomagania. Mimo odpowiedniej ilości płynu hydraulicznego i odpowietrzenia układu pompa łapie lewe powietrze. Miałem tak u siebie, uszczelniłem pompę i problem znikł. Dodam jeszcze że żadnych wycieków nie zauważyłem. |
muszę oblukać pompę jednak nadal nie wiem jak zluzować napinacz,może trzeba jakiś specjalny klucz,jakieś sugestie?
kuba227d - Nie Lip 01, 2012 22:00
Wszystko powinno być ładnie w RAVE opisane
kawa32 - Nie Lip 01, 2012 22:22
Dzięki panowie,a ja kombinowałem jak koń pod górę,jeszcze raz dzięki
[ Dodano: Nie Lip 01, 2012 23:22 ]
i jeszcze małe pytanko,jak myślicie cz stanie się coś jeżeli silnik przez chwilę będzie pracował bez tego paska,chciał bym posłuchać pracy silnika bez podzespołów?
bizon - Pon Lip 02, 2012 07:18
Cytat: | i jeszcze małe pytanko,jak myślicie cz stanie się coś jeżeli silnik przez chwilę będzie pracował bez tego paska,chciał bym posłuchać pracy silnika bez podzespołów? |
Na chwile mozesz. nie bedzie pracowac wspomaganie, podcisnienie, ladowanie alternatora i pompa wody
sTERYD - Pon Lip 02, 2012 23:28
podciśnienie będzie. To nie diesel
Możesz nawet go na dłużej włączyć, chyba, że masz słaby akumulator. Pompa wody jest napędzana z paska rozrządu, więc się nie przegrzeje, a bez reszty będzie chodzić
|
|