Zobacz temat - [R416] Problem z bakiem paliwa lub pompą ?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Problem z bakiem paliwa lub pompą ?

Spid - Pią Lip 06, 2012 22:45
Temat postu: [R416] Problem z bakiem paliwa lub pompą ?
Witam mam taki problem że rover nie chce odpalić a w baku jest ponad 10 litrów benzyny. Zauważyłem ze gdy bak zostanie odkręcony tzn. opuszczony auto odpala. Co może być przyczyną pompa paliwowa, ewentualnie jej osprzęt znajdujący się w baku? Ktoś miał taki przypadek? Jest jakaś rada na to??
zdzichu - Sob Lip 07, 2012 21:55

Bardzo dziwne. A pompa paliwa pracuje jak zbiornik jest podwieszony? Jeżeli tak to sprawdż czy przewody paliwa nie są załamane. A jeżeli nie to sprawdz przewody elektryczne. Może być przerwa, i jak opuścisz to łączy. Znajdż przekażnik od pompy w zespole przeażników (jak ściągniesz osłonę i trzymasz żłączami w dół to jest lewy dolny) i naciśnij palcem płytkę ze stykiem. Pompa powinna zacząć pracować. Jeżeli jej nie słychać to niech ktoś rusza przewodami, złączką przy zbiorniku. Koło lewego koła.
Kozik - Pon Lip 09, 2012 11:35

a bak nie jest zagięty? ja w 200 jak zagiąłem bak to wskaźnik 0 pokazywał mi pomimo 20L w baku dopiero jak zalałem więcej to mi się wskaźnik podnosił, nie czekałem aż mi zabraknie paliwa.

Ale skoro paliwo jest a po opuszczeniu zbiornika auto odpala to dolej paliwa i zobacz wtedy czy odpala