Zobacz temat - [ r75 ] kombi wysoki prześwit przód a tył

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [ r75 ] kombi wysoki prześwit przód a tył

doniek1988 - Czw Lip 19, 2012 08:58
Temat postu: [ r75 ] kombi wysoki prześwit przód a tył
Witam!!!
co zrobić aby wyrównać prześwit między tylnym a przedni kołem. Napisze wprost że u mnie dupa strasznie siedzi a przód jest wysoko. Założyłem żółte sprężyny na przód wizualnie jest teraz ok ale nieda się jeździć po naszych drogach. Zakładam z powrotem oryg. sprężyny tylko jak podnieść tył. Pozdrawiam

kris-tofer - Czw Lip 19, 2012 22:36

wymień sprężyny tylne, bo pewnie już ich tam prawie nie ma...
doniek1988 - Pią Lip 20, 2012 10:32

już zakładałem 3 komplety....
pablo - Pią Lip 20, 2012 13:23

U mnie wprawdzie nie kombi a sedan CDI też różnica między przodem a tyłem jest 5 cm ( tył siedzi). Mam pękniętą jedną sprężynę z tyłu. Dziś dostałem sprężyny oryginalne do diesla o oznaczeniu RN Yellow i białą plamą (RKB101441) . Czy to są odpowiednie sprężyny ? Lepiej żeby były twardsze niż oryginalne . Jak się ma twardość do oznaczeń. W większości widzę że jest RB PINK.
Pod tyną kanapą mam nieczytelną tabliczkę z oznaczeniami sprężyn i amortyzatorów więc nie wiem jakie mają być u mnie.
Po wymianie na wspomniane sprężyny RN ( żółty kwadracik) tył podniósł się o 5 cm. Teraz mam przód i tył równo ( wys. od środka koła do krawędzi błotnika 39 cm). Komfort jazdy nie porównywalnie lepszy niż dotychczas. Nie dobija na nierównościach jezdni. Oryginalne wyjęte miały oznaczenie RB z różowym kwadracikiem.