|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 45] Diesel 2000 r. Problem z ABS
MARQS - Czw Lip 26, 2012 13:44 Temat postu: [R 45] Diesel 2000 r. Problem z ABS Witam wszystkich sympatyków. Mam pytanie czy ktoś miał problem z ABS ? Mój problem polega na tym że bardzo często przy dojeżdżaniu do skrzyżowania przy małej prędkości zaczynam delikatnie hamować i wtedy często czuję że włącza się system ABS. Czy jest możliwe by były to czujniki ABS ? Pozdrawiam MARQS.
leszczu - Czw Lip 26, 2012 14:02
Prawdopodobnie masz któryś z pierścieni na przegubie pęknięty.
bizon - Czw Lip 26, 2012 14:36
MARQS napisał/a: | Mam pytanie czy ktoś miał problem z ABS ? |
Wpisz w wyszukiwarce abs i zobaczysz ile osob mialo problemy z abs-em a jak poczytasz to zobaczysz ile takie same problemy jak Ty i gotowe rozwiazania
MARQS - Nie Lip 29, 2012 09:13
Dziś miałem okazję wejść pod autko. PIERŚCIENIE są całe. Jednak zobaczyłem że mam pękniętą osłonę i smar pryska na boki. Czy jest możliwe aby popryskany smarem czujnik ABS zgłupiał ?
tronsek - Nie Lip 29, 2012 09:28
MARQS napisał/a: | jest możliwe aby popryskany smarem czujnik ABS zgłupiał ? | Tak, jest możliwe. Wyczyść i sprawdź.
MARQS - Nie Sie 12, 2012 08:16
Po wymianie osłony, oczyszczę i przejadę kilka kilometrów. Wtedy napiszę czy to brud na czujniku. DZIĘKI za opinię. POZDRAWIAM.
[ Dodano: Nie Sie 12, 2012 09:16 ]
Witam, wstyd się przyznać lecz to jednak pęknięty pierścień. Pęknięcie nie jest widoczne. Dopiero po dokładnym przeglądzie stwierdziłem usterkę. Dziękuję za podpowiedzi.
|
|