|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416]Dziwne zachowanie samochodu na włączonej klimatyzacji
maximus86 - Pią Sie 03, 2012 10:53 Temat postu: [R416]Dziwne zachowanie samochodu na włączonej klimatyzacji Witam ponownie Panowie
Po wcześniejszych problemach z Roverkiem myślałem już że wszystko jest w porządku niestety odkąd zaczęły się upały znów mam mały problem z obrotami w samochodzie...
A mianowicie bez klimatyzacji samochód zachowuje się normalnie, sam nie wkręca się na obroty ani nie zacina obrotów, moc jest normalna, natomiast ,gdy tylko włączę klimatyzację obroty lubią wariować do 2 tys, samochód traci czasami moc i jest bardzo mułowaty (brak normalnego przyspieszenia).
Jeżeli ktoś miał już taki problem z klimatyzacją i go rozwiązał proszę o pomoc bo nie wiem co robić, a naprawdę jest to spory problem...
Bez włączonej klimatyzacji samochód chodzi normalnie.
sobrus - Pią Sie 03, 2012 12:04
No u mnie czasem też dziwnie obroty sie zachowują, jak długo jade z klimą.
Obstawiam silniczek krokowy, który wydaje mi się nie jest u mnie w najlepszej kondycji.
A co do spadku mocy po włączeniu klimy to jest to normalne (do pewnego stopnia). Cięzko ocenić przez forum co znaczy "duży spadek mocy" albo "mułowaty".
leszczu - Sob Sie 04, 2012 09:10
maximus86 napisał/a: | gdy tylko włączę klimatyzację obroty lubią wariować do 2 tys, |
Spróbuj lekko popuścić linkę gazu przy przepustnicy.
|
|