|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416Si] problem z kierunkowskazami,pomocy!!!!!
grz3niu83 - Nie Sie 05, 2012 23:37 Temat postu: [R416Si] problem z kierunkowskazami,pomocy!!!!! Pomocy nagle przestały mi działać wszystkie kierunkowskazy ani prawy, ani lewy, ani światła awaryjne. Co się mogło stać, domyślam się że pewnie poszedł bezpiecznik,ale gdzie mogę go znaleźć i który to będzie w Rover-ze 416 Si benzyniak 1996,żeby wymienić. Pomóżcie mi zrobić to samemu,aby nie musiał jechać z tym do jakiegoś tam mechanika i płacić krocie. Z góry wam dziękuje oraz pozdrawiam.
darek_wp - Nie Sie 05, 2012 23:48
Bezpieczniki kierunków to 15 i 19 pod kierownicą oraz N pod maską (od awaryjnych).
bizon - Pon Sie 06, 2012 08:11
sprawdz tez przekaznik od kierunkow, czarny tak w miare na srodku skrzynki bezpiecznikow pod kierownica oraz sprawdz czy sie nie wypiela wtyczka od awaryjnych, wtedy nie dzialaja kierunki tez
gregor13 - Pon Sie 06, 2012 08:52
Najprawdopodobniej przekaźnik, tak jak pisze bizon. Miałem to kiedyś, poluzował się przekaźnik i nie kontaktował dobrze. "Przypasałem" go do gniazda gumką i teraz nie ma problemu.
Włącz kierunkowskaz albo awaryjne i ruszaj przekaźnikiem nad skrzynką bezpieczników w kabinie.
|
|