|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200i] Problem z cieknącą pompą wody
Rogal182 - Czw Sie 16, 2012 17:10 Temat postu: [R200i] Problem z cieknącą pompą wody Witam,
niedawno zakupilem rover 200 1,4 z instalacją lpg, mam notoryczne problemy z ukladem chlodzenia, najpierw węże przeciekaly ktore zostaly wymienione, teraz woda wydobywa sie z ( prawdopodobnie pompy wody) miejsca pomiędzy paskiem od alternatora a miską olejową.
moje podstawowe pytanie brzmi czy zeby wymontowac tą pompe to trzeba rozebrac rowniez pasek rozrządu czy tylko od alternatora? czy to jest naprawde skomplikowane czy poradze sobie z tym bez ingerencji mechanika?
proszę o pomoc
Adrian - Czw Sie 16, 2012 18:12
Rogal182 napisał/a: | moje podstawowe pytanie brzmi czy zeby wymontowac tą pompe to trzeba rozebrac rowniez pasek rozrządu czy tylko od alternatora? | Pasek rozrządu trzeba zsunąć, dlatego jeśli jeszcze nie robiłeś rozrządu ta masz okazję to uczynić.
Firq - Czw Sie 16, 2012 18:15
Cytat: | czy to jest naprawde skomplikowane czy poradze sobie z tym bez ingerencji mechanika? |
NIE
flapjck1 - Czw Sie 16, 2012 19:19
aczkolwiek moze sie okazac ze wyciek nie jest z pompy wody tylko spod glowicy ( mogla puscic sciezka silikonowa )
Rogal182 - Czw Sie 16, 2012 20:19
Firq napisał/a: | Cytat: | czy to jest naprawde skomplikowane czy poradze sobie z tym bez ingerencji mechanika? |
NIE |
tzn ze nie jest trudne czy ze sei nie poradze?
co do rozrządu to byl wlasnie wymieniany calkiem niedawno tzn 3 tys km temu, robil to jeszcze poprzedni wlasciciel, ale widac ze paski sa nowe
Firq - Pią Sie 17, 2012 00:00
nie nie jest skomplikowane i nie nie poradzisz sobie
szoso - Pią Sie 17, 2012 06:56
pewnie ktoś wymieniając rozrząd chciał oszczędzić na wymianie pompy wody i tak to niestety później wychodzi
|
|