|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [HONDA AERODECK] Nie reaguja na pedał gazu
jawitw - Sob Sie 25, 2012 11:43 Temat postu: [HONDA AERODECK] Nie reaguja na pedał gazu W trakcie jazdy w mojej Hani z silnikiem 20T2N, z roku 2000, nagle przestał reagować silnik na wciskanie pedału gazu. Chodzi tylko na wolnych obrotach, a po dodaniu gazu obroty wzrastają do zaledwie 1100-1200 obr/min. Auto ma 230000 km przebiegu. Czy ktoś miał taki przypadek? Sprawdziłem czujnik pedału hamulca i nic, tak samo z przepływomierzem. Zadnej reakcji. Proszę o pomoc. I jeszcze jedno, gdzie jest złącze do diagnostyki w tym aucie.
bizon - Nie Sie 26, 2012 16:54
A na linke patrzyles?
Jugol - Pon Sie 27, 2012 08:04
Gniazdo diagnostyczne, masz nad pedałami, a co do Twego problemu, potencjometr gazu mógł szlag trafić, ewentualnie sprawdź wiązkę potencjometra, może uległ przetarciu jakiś przewód w niej.
jawitw - Pon Sie 27, 2012 20:29
Dzięki kolego, okazało się, że ktoś wcześniej rozbierał ECU i nie zabezpieczył go przed wilgocią przy składaniu no i porobiło się śniedź na stykach, ot i cały problem. Oczyściłem benzyną ekstrakcyjną, silikon też zrobił swoje, autko hula. Dzięki za porady.
|
|