Zobacz temat - [45] czujnik na środku deski rozdzielczej ?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [45] czujnik na środku deski rozdzielczej ?

MarcinMag - Wto Sie 28, 2012 18:03
Temat postu: [45] czujnik na środku deski rozdzielczej ?
Witam chciałbym zapytac czy wystajacy element na srodku deski rozdzielczej to czujnik temperatury otoczenia wewnątrz samochodu? załaczam wycinek przypadkowego zdjęcia z allegro by pokazac o co dokładnie chodzi. Jak się demontuje tą klapkę czy jest tylko na zatrzaskach? Byłem wczoraj u elektryka i dookoła były odciśniete palce wiec chciałem przeczyscic deskę i czujnik wpadł do srodka na razie nie dłubie na siłę wole wiedziec co to jest i jak się otwiera.
zefir - Wto Sie 28, 2012 18:15

jest to czujnik nasłonecznienia, który jest wykorzystywany przez klimatyzację.
MarcinMag - Wto Sie 28, 2012 18:27

ok dzięki a czy ktos kiedys otwierał tą klapkę? nie chce nic tam uszkodzić sobie a ktos niestety pogrzebał i czujnik nie był zamocowany prawidłowo i wpadł do środka
7Tomi - Wto Sie 28, 2012 20:53

MarcinMag napisał/a:
ok dzięki a czy ktos kiedys otwierał tą klapkę? nie chce nic tam uszkodzić sobie a ktos niestety pogrzebał i czujnik nie był zamocowany prawidłowo i wpadł do środka

Bez obaw czujnik jest na kabelku. Podważasz delikatnie i otwierasz klapke.

MarcinMag - Sro Sie 29, 2012 11:19

ok, dzieki tak myślałem ale ciezko szło z podwazeniem wiec zostawiłem to na dzisiaj. Zastanawiam się tylko jak jest mocowany w tym otworku i czy ktos czegoś nie wyłamał skoro był tylko wsadzony na sztukę żeby wystawał bo wczesniej jak pamietam to siedział stabilnie. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam