Zobacz temat - [ROVER414] problem z odpaleniem silnika - brak iskry

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [ROVER414] problem z odpaleniem silnika - brak iskry

gacek187 - Czw Sie 30, 2012 23:51
Temat postu: [ROVER414] problem z odpaleniem silnika - brak iskry
Witam

Mam dziwny problem. Pewnego dnia podczas pobytu u ojca postanowiłem zrobic male poprawki kosmetyczne w aucie. załozyłem boczek tapicerki od strony kierowcy itp. Postanowłem zdjąć podsufitówke zeby wkleić inny materiał poniewaz stary mi sie oderwał i zniszczył. cały czas niczego nie swiadomy miałem włączone radio. odłączyłem lampke kabinową i wszystkie uchwyty zeby zdjąc podsufitówke.

W koncu postanowiłem odpalić auto zeby sprawdzic czy akumulator zakręci - dosc długo grało w nim radio. No i BUM. auto nie odpaliło, rozrusznik kręcił, pompa działa, swiece mokre ale bez iskry. Brak iskry tak po prostu? przykręciłem lampke i zaczałem ruszać podczas próby zapłonu... przy przestawieniu na "0" odpalił jednak reka mi zdrętwiała i ruszyłem reka po czym zgasl?
nie wiem czy to ma coś wspólnego z zapłonem...
Wszelkie wskazówki mile widziane.Auto mam 100km od domu wiec cięzko stwierdzic przyczyne bo po prostu nie mam czasu wiec nawet najprostsze i najbardziej błahe rozwiazania mile widziane, podejrzewam ze to jakas pierdoła...
nie piszcie mi tylko zeby sprawdzic bezpieczniki bo to juz zrobiłem ;)

Zaznaczam ze kika godzin przed całym zajsciem, wymieniałem kleme od masy bo stara była zasniedziała ale po wymianie odpalił. kable sa w dobrym stanie, wymianiane całkiem niedawno.