|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Prawo i ubezpieczenia - Kilka pytań odnośnie przejerestrowania
smalternative - Pon Wrz 17, 2012 11:42 Temat postu: Kilka pytań odnośnie przejerestrowania Witam, zakupilem wczoraj roverka, poprzedni kupujący kupił go 4 dni temu i podpisał umowę kupna z właścicielami, ale nie zdążył go przerejestrowac. Oczywiście dał mi umowę, podpisaliśmy następna miedzy mną a nim dostałem papiery i wio. Ale wpisalismy cenę 900 zł ponieważ powiedziano mi ze wtedy nie płace podatku. Chciałem sie zapytać Was co teraz, lecieć do wydziału komunikacji ? Ile kasy mam zabrać ze sobą ? Pozdrawiam
tronsek - Pon Wrz 17, 2012 11:54
smalternative napisał/a: | wpisalismy cenę 900 zł ponieważ powiedziano mi ze wtedy nie płace podatku. | Najpierw musisz iść do Urzędu Skarbowego i wypełnić druk PCC-3. Podatku nie zapłacisz.
smalternative napisał/a: | Ile kasy mam zabrać ze sobą ? | Przeczytaj ten artykuł: http://www.echodnia.eu/ap...ORADY/258102915
smalternative - Pon Wrz 17, 2012 12:29
Serdecznie dziękuje za odpowiedz. Gdzie zanieść ten druk, ktory wypelnie ?
tronsek - Pon Wrz 17, 2012 12:42
smalternative napisał/a: | Gdzie zanieść ten druk, ktory wypelnie ? | W urzędzie będą mieli i tam go wypełnisz. To tylko kilka minut.
smalternative - Pon Wrz 17, 2012 12:49
Wiem wiem ale gdzie mam zanieść ten wypełniony druk ?
bociannielot - Pon Wrz 17, 2012 14:35
smalternative, idziesz do Pani/Pana w okienku np na poczcie - wpłacasz hajc potwierdzenie zachowujesz przyda się w wydziale komunikacji bądź w razie jakiejś kontroli US.
smalternative - Pon Wrz 17, 2012 20:32
Ale jaki hajc mam wpłacić ? Podobno jak się wpisze na umowie 900 zł to się jakiegoś podatku nie płaci i idzie tylko do wydziąłu komunikacji, ja mam na umowie kupna sprzedazy napisane 900 zł, proszę niech mi to ktoś jasno objaśni, byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
ADI-mistrzu - Pon Wrz 17, 2012 20:48
Ja zapłaciłem dziś 256zł opłaty za rejestrację auta. Mój był sprowadzany, ale wydaje mi się że tyczy to się każdej rejestracji.
Bierzesz ten papierek z urzędu, wypełniasz go i tam też dajesz. Pewnie otrzymasz jakieś potwierdzenie i z tym potwierdzeniem do urzędu miasta. Tam wypełniasz wniosek o rejestrację auta i do Pani w okienku.
Resztę Ci powie.
Musisz mieć stary dowód, tablice, umowę, wniosek i ten papierek od podatku.
Nie zapomniałem czegoś?
smalternative - Pon Wrz 17, 2012 21:03
A koniecznie muszę ten papier od podatku ? Polise mam, umowe mam ,tablice stare mam, wniiosek wypelnie ale chcialem odrazu isc do wydzialu komunikacji, tak mi sprzedajacy powiedzial, ze dajmey na umowie 900 zl i mam podatek z glowy i wlasnie nie wiem o co z tym chodzi...
ADI-mistrzu - Pon Wrz 17, 2012 21:26
Z podatkiem nie wiem... ja swojego R200 kupiłem kiedyś za 6900zł i zapłaciłem 120zł podatku.
Jak to jest gdy się nie płaci... nie wiem.
Pazdzioch. - Pon Wrz 17, 2012 21:29
Ja rejestrowałem 3 auta już za swojej kadencji i nie wymagali odemnie żadnego papierka z urzędu a jak się pytałem przy rejestracji czy mam iść opłacić podatek to zawsze mi odpowiadali że nie muszę.
bociannielot - Wto Wrz 18, 2012 11:47
smalternative, musisz się pani/pana w Urzędzie Skarbowym zapytać co i jak oni mają swoje taryfikatory mogą Ci nie uwierzyć że za auto o wartości kilku tysięcy dałeś 900 .
|
|