|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214Si 1.4 16V] Wolno schodzi z obrotów
Raga - Nie Wrz 30, 2012 11:00 Temat postu: [214Si 1.4 16V] Wolno schodzi z obrotów Witam,
Wcześniej miałem też R200, ale bez żadnego wyposażenia i 8V.
W tej chwili za dobre pieniądze dorwałem R200 1.4 16V (szyby, klima, ABS), również po małej stłuczce.
1. Mam taki problem, że obroty chyba za wolno schodzą po odpuszczeniu gazu co objawia się tym, ze przy zmianie biegów przy puszczaniu sprzęgła trzeba wziaść poprawkę i wolniej je puścić, żeby nie szarpnęło.
W obecnej chwili przecyściłem krokowca, ale chyba nie pomogło.
Co to jeszcze może być?
2. Jak najprościej sprawdzić czujniki od ABS? Świeci mi się kontrolka.
leszczu - Nie Wrz 30, 2012 11:12
Co do obrotów to poluzuj lekko linkę gazu przy przepustnicy.
Raga - Nie Wrz 30, 2012 11:34
Przepustnica mocno i swobodnie odbija. To znaczy, jak stoje przed maską i ręcznie dodam gazu i odpuszcze to przepustnica wraca odrazu na swoje miejsce.
leszczu - Nie Wrz 30, 2012 11:40
To nic. Przepustnica może odbijać. Już kilku osobom na tym forum takie poluzowanie linki pomogło.
nospa - Sro Sty 02, 2013 22:09
Odkopie temat.. Poluzowałem linkę, ale poprawa jest prawie nie zauważalna, dalej wolno schodzi z obrotów. Gdy jest zimny i chodzi na ssaniu to obroty schodzą szybko, można szybko zmieniać biegi jest elegancko, niestety na rozgrzanym silniku tak nie jest i trochę to przeszkadza, może jakieś inne pomysły co można z tym zrobić?
siwrelax - Czw Sty 03, 2013 16:24
Cześć. Miałem podobnie. U mnie pomogła wymiana przepustnicy na aluminiową. Za 50PLN dostałem ją razem czujnikiem położenia. Po wymianie jest ok, choć jak jadę z włączoną klimą tą czasem się jeszcze przywieszają obroty... Ale wcześniej to wręcz nie dało się jeździć.
leszczu - Czw Sty 03, 2013 20:13
nospa, jeśli poluzowanie linki nic nie pomogło, to już tylko wymiana przepustnicy amelinium pomoże.
lucas202 - Nie Sty 06, 2013 10:31
co do srs to najpierw sprawdź wtyczki pod siedzeniami. od pasów
|
|