|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25/Streetwise] Odbijanie zamka przy otwartych drzwiach
Dudek - Nie Paź 14, 2012 09:06 Temat postu: [R25/Streetwise] Odbijanie zamka przy otwartych drzwiach Mam do Was pytanie.
Czy w R25 lub Streetwise (no i też MG ZR) przy próbie zamknięcia (wciśnięcia) zamka w drzwiach (przy otwartych drzwiach) powinien on sam po chwili odbić otwierając wszystkie zamki?
Wczoraj z ADI-mistrz namęczyliśmy się trochę przy moim samochodzie i zauważyliśmy taką rzecz, że u mnie się to nie dzieje
jrdarus1 - Nie Paź 14, 2012 09:42
Powinien odbić, ja mam nawet tak w R200
Dudek - Nie Paź 14, 2012 10:28
A czy w R200 były takie same zamki jak później w R25, Streetwise i ZR?
ADI-mistrzu - Nie Paź 14, 2012 10:29
Teraz pytanie, bo ja nie pamiętam jak u mnie było:
Czy ten dzyndzel wchodzi całkiem i mechanizm go odbija, czy tak jak wy wchodzi ale trafia na opór a mechanizm i tak go odbija?
Następna sprawa, czy czy zamki we wszystkich R25 i pochodnych są identyczne? (chodzi np. względem rocznika).
I czy w R200 jest taki sam zamek jak R25?
Ile razy kierunki powinny mignąć przy zamykaniu auta?
jrdarus1 - Nie Paź 14, 2012 11:00
ADI-mistrzu napisał/a: | Teraz pytanie, bo ja nie pamiętam jak u mnie było:
Czy ten dzyndzel wchodzi całkiem i mechanizm go odbija, czy tak jak wy wchodzi ale trafia na opór a mechanizm i tak go odbija? | Ów dzyndzel wchodzi cały po czym następuje odbicie.
P.S. A czy to takie uciążliwe i przydatne żeby odbijało zamek przy otwartych drzwiach? czy porostu czysta ciekawość ,,Dlaczego?" z waszej strony?
ADI-mistrzu - Nie Paź 14, 2012 11:12
Bo Dudek ma niefabryczne sterowanie zamkami zamontowane.
Jak wczoraj staraliśmy się naprawić to wyszło kilka rzeczy na jaw jak i to, że po wciśnięciu tego dzyndzla u kierowcy przy otwartych drzwiach sterownik nie próbuje go wypchnąć.
Czy najpewniej stycznik w zamku zdechł i nie widzi że zamek został zamknięty, w tym przypadku z pilota zawsze będzie się otwierać.
leszczu - Nie Paź 14, 2012 12:03
ADI-mistrzu napisał/a: | I czy w R200 jest taki sam zamek jak R25? |
Z tego co kiedyś ktoś psiał, chyba są inne.
brkzzz - Nie Paź 14, 2012 12:23
U mnie da się wcisnąć i dopiero po chwili odbija. Przy czym oczywiście dzyndzel wciśnięty w drzwiach kierowcy zamyka wszystkie zamki, po czym wszystkie odbijają, a wciśnięty w drzwiach pasażera wciska i odbija się tylko sam.
ADI-mistrzu - Nie Paź 14, 2012 13:05
A ktoś z R25 może jeszcze napisać jak ma?
rieger - Nie Paź 14, 2012 13:29
W Zr i r200 mam tak samo wchodzi normalnie po czym odbija. Wydaje mi sie ze to po to zeby nie zatrzasnac kluczyka w srodku przypadkiem
|
|