Zobacz temat - [R200] Plus po stacyjce w komorze silnika

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Plus po stacyjce w komorze silnika

tomi555 - Pon Paź 15, 2012 18:01
Temat postu: [R200] Plus po stacyjce w komorze silnika
Skąd pod maską mogę pociągnąć plus po stacyjce - jest mi potrzebny do instalacji gazowej ? Najlepiej z ECU silnika albo skrzynki bezpiecznikowej...

Obecnie jest wpięty w zasilanie cewki, które niestety zanika po 5min (podobnie jak zasilanie wtrysków).

leszczu - Pon Paź 15, 2012 18:04

Silniczek od regulacji poziomu lamp. :wink:
tomi555 - Pon Paź 15, 2012 18:37

Kolejny patent Roverka :lol:

Dzięki za naprowadzenie, bo szukałem wszędzie i nigdzie nie było ;)

leszczu - Pon Paź 15, 2012 18:40

Można również wziąść od bezpiecznika nr 7 który odpowiada za dmuchawę wentylatora.
Remigiusz - Pon Paź 15, 2012 19:04

Jak bys mial Diesla do od EGR kabelki na wierzchu tylko wystarczy się wpiąć :razz:
tomi555 - Pon Paź 15, 2012 19:46

leszczu napisał/a:
Można również wziąść od bezpiecznika nr 7 który odpowiada za dmuchawę wentylatora.

On jest we wnętrzu ? Jeżeli tak to odpada - nie będę ciągnął kolejnych kabli do środka. Silniczek regulacji wydaje się ok - jego wiązka jest niedaleko wiązki ECU...

Niestety przeróbki na diesla nie planuję ;) przynajmniej w najbliższym czasie :mrgreen:

leszczu - Pon Paź 15, 2012 19:56

tomi555 napisał/a:
On jest we wnętrzu ?

Nie, pod maska w puszce.

zdzichu - Pon Paź 15, 2012 22:15

leszczu, napięcie na silniczek do regulacji poziomu lamp jest podawane od świateł pozycyjnych. Można się podpiąć pod zasilanie pompy paliwa.
tomi555 - Wto Paź 16, 2012 07:13

zdzichu napisał/a:
leszczu, napięcie na silniczek do regulacji poziomu lamp jest podawane od świateł pozycyjnych. Można się podpiąć pod zasilanie pompy paliwa.

To ta puszka z przekaźnikami czarna przed skrzynką bezpieczników ? Który to przewód/pin ? Szukałem tam, ale nic nie znalazłem. Czy to napięcie jest stałe po kluczyku ? - bo pompa po włączeniu zapłony włącza się na 2 sek, ponownie włącza się dopiero w momencie odpalenia samochodu...

W jaki sposób jest sterowane ECU ? Wg. AutoDaty pin 11 to + po kluczyku - ale sprawdzając go jest na nim stały plus :bezradny:

Brt - Wto Paź 16, 2012 09:05

Na silniku wycieraczek masz napięcie po stacyjce.
leszczu - Wto Paź 16, 2012 17:18

zdzichu napisał/a:

No to sorka za wprowadzenia w błąd.

zdzichu - Wto Paź 16, 2012 22:20

Zrób tak jak podpowieda kolega Brt. Łatwiej znajdziesz ten przewód. Odnośnie przekażników to jest ta czarna puszka.Napięcie jest stale po stacyjce bo przekażnikiem steruje ECU, ale to jest inny obwód. Szukaj na dużych pinach. Nie pamiętam który to przewód.
PTE - Czw Paź 18, 2012 16:53

Nie wiem jak w R200, ale w R25 "plus" pojawia się jeszcze na włączniku świateł wstecznego biegu. :wink:
tomi555 - Pon Paź 22, 2012 20:51

Dzięki PTE - przewód zielony z żółtym paskiem, miejsce idealne, bo blisko wiązki silnika - plus pojawia się po przekręceniu kluczyka w poz. 2. Działa idealnie :)