Zobacz temat - [R400]nowa nagrzewnica wody i jej wymiana

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400]nowa nagrzewnica wody i jej wymiana

bagin1980 - Sob Paź 20, 2012 12:13
Temat postu: [R400]nowa nagrzewnica wody i jej wymiana
Witam
mam ogromny problem .Zbliża się zima a w moim roverku ciepłe powietrze ledwo dmucha i najprawdopodobniej jest to nagrzewnica iż rurka dochodząca do niej jest gorąca a wylotowa lekko ciepława.
wczoraj wziełem się za płukanie jej wodą z octem na początku ledwie "siurkało" ale po pewnym czasie i wlaniu całej butelki octu woda zaczeła iść lepiej a teraz samo ogrzewanie troszkę się poprawiło ale to i tak za mało na minusowe temperatury iż do pracy wyjeżdżam
o 6:00 i naprawdę jest zimno:))
I tu moje pytanie do Was bo chcę ją wymienić najlepiej na nową ale takowej nigdzie nie mogę znaleźć czy może wiecie czy np. któraś od hondy będzie pasować albo może macie jakieś namiary gdzie mógł bym kupić taką w miarę żeby podziałała bo wiadomo że przy wymianie jest kupa roboty a mechanik też skasuje więc szkoda by było wymieniać za miesiąc na następną.
Chyba że ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł na to moje ogrzewanie co by mogło ewentualnie pomóc
prosił bym ewentualnie o jakieś linki z Allegro z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich użytkowników naszych Roverków:)

bizon - Sob Paź 20, 2012 13:47

bagin1980 napisał/a:
Chyba że ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł na to moje ogrzewanie co by mogło ewentualnie pomóc

Zaloz sobie podgrzewanie fotela, koszt: jakies 80zł, czas: jakies 2 godzinki na rozprucie fotela i chwila zabawy w elektryka. jak grzeje w d..... to na prawde od razu lepiej. no i taka mata (przynajmniej u mnie w dieslu) nagrzewa sie duzo szybciej nic plyn w nagrzewnicy

bagin1980 - Sob Paź 20, 2012 15:14

no pomysł nie głupi a i przyjemnie jest :)
tylko pozostaje problem zamarzniętych i zaparowanych szyb:(((

poszukałem paru takich mat grzewczych i zauważyłem że one mają na kablach takie kości i przypomniałem sobie że u mnie w samochodzie pod siedzeniem kierowcy i pasażera są takie kości czy to się montuje właśnie tam?

bizon - Sob Paź 20, 2012 15:18

bagin1980 napisał/a:
poszukałem paru takich mat grzewczych i zauważyłem że one mają na kablach takie kości i przypomniałem sobie że u mnie w samochodzie pod siedzeniem kierowcy i pasażera są takie kości czy to się montuje właśnie tam?

u mnie nie bylo seryjnej instalacji do podgrzewania wiec wszystko robilem od zera, moze u Ciebie cos tam juz jest