Zobacz temat - [R416] Listwy zgarniające okien-dolne.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Listwy zgarniające okien-dolne.

naprawpc - Wto Paź 23, 2012 00:21
Temat postu: [R416] Listwy zgarniające okien-dolne.
Jak w temacie gdzie mogę zamówić listwy zgarniające komplet do wszystkich okien. Moje nadają się tylko do wymiany. Czy będą pasować od hondy?
Adrian - Wto Paź 23, 2012 08:11

Jeśli masz na myśli bliźniaczą Hondę Civic VI, to będą.
sobrus - Wto Paź 23, 2012 10:06

I w zasadzie we wszystkich Roverach i Hondach jakie widziałem są one do wymiany.
Po prostu odstają
:bezradny:

szoso - Wto Paź 23, 2012 10:10

zamienił stryjek...
te używane wcale nie będą lepsze, chyba że nowe http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID003385

naprawpc - Nie Paź 28, 2012 14:38

Kurcze drogo 2x 25funtów oraz 2x38 funtów + przesyłka, jutro spróbuje w hondzie zapytać...
truten23 - Sro Paź 31, 2012 20:55

olej temat. Wszystkim tak odstają... :roll:
andrew0503 - Sro Paź 31, 2012 22:00

Ja zainwestowałem w coś takiego http://allegro.pl/elastyc...2686551535.html Dodatkowo pokryłem boczne szyby niewidzialną wycieraczką(kropelki uciekają jak szalone) i przestałem się przejmować poprawianiem fabryki :wink:
naprawpc - Sro Lis 14, 2012 18:13

U mnie cieknie do drzwi tak odstają od szyby kurcze, a w hondzie mi odradzili bo u nich za szt ok 300zł...
truten23 - Czw Lis 15, 2012 08:33

Kolego, drzwi są przystosowane żeby do nich ciekło. :wink:
U dołu drzwi, blisko rantu powinieneś zobaczyć 2 podłużne otwory. Powinny one być oczywiście drożne. T nimi woda wydostaje się z drzwi :cool:

naprawpc - Czw Lis 15, 2012 17:40

Tak to wiem, że zawsze się tam dostanie troszkę wody tylko u mnie te listwy są tak nieszczelne, iż jak pada śnieg czy deszcz w zimie to środek zamarza tak że nie można otworzyć drzwi. Poza tym to nieładnie wyglądają.
Jak ktoś natrafi gdzie można je kupić za rozsądną cenę będę wdzięczny.

bizon - Czw Lis 15, 2012 18:10

naprawpc napisał/a:
Jak ktoś natrafi gdzie można je kupić za rozsądną cenę będę wdzięczny.

Mi sie zdaje ze przy takim mechanizmie domykania szyb jaki my mamy zadne listwy nie beda zawsze dolegac.

naprawpc napisał/a:
to środek zamarza tak że nie można otworzyć drzwi

a co ma zamarzniecie wody na dole drzwi z ich nie otwieraniem?? albo uszczelki Ci zamarzaja albo mechanizm ciezko chodzi i przy wiekszych mrozach sie blokuje, zalezy co masz na mysli pod pojeciem "nie mozna otworzyc drzwi". kiedys tez to sprawdzalem i dostajaca sie do wnetrza drzwi woda czy snieg nie splywa po mechanizmie ani ciegnach, wiec nawet jesli zamarza bo nie zdazy wyplynac otworami, to tylko na dole

ADI-mistrzu - Czw Lis 15, 2012 18:35

Zrób zdjęcie i pokaż jak bardzo Ci odstają.
Pawel_T - Pią Wrz 08, 2017 22:40

Witam. Temat zamilkł a problem szeroki jak morze. Podpinam się pod temat.
Ktoś ma jakiś pomysł gdzie poszukać listew zgarniających do rovera 25, ewentualnie samych spinek mocujących?

barney79 - Czw Wrz 28, 2017 15:04

Przod za 20 a tyl za 14,50 szt/funt

[ Dodano: Czw Wrz 28, 2017 15:04 ]
https://allegro.pl/listing?string=listwa%20zgarniajaca%20civic&buyNew=1&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-hc-aut-1-3-0901

ADI-mistrzu - Pią Wrz 29, 2017 07:10

I przylegają one potem jak trzeba do tych szyb czy dalej pozostaje szczelina?
Ksantia - Sob Maj 19, 2018 17:17

Również podpinam się pod temat. W mojej 25tce listwy są tak nieszczelne że odprowadzenie wody w drzwiach nie jest w stanie ogarnąć takiej ilości wody. Nadmiar wlewa się do środka. Pomocy.
TomC - Pią Cze 01, 2018 23:19

Ksantia napisał/a:
Również podpinam się pod temat. W mojej 25tce listwy są tak nieszczelne że odprowadzenie wody w drzwiach nie jest w stanie ogarnąć takiej ilości wody. Nadmiar wlewa się do środka. Pomocy.

Ale koleżanka odświeżyła kotleta... :|
Woda ma się wlewać. Odpływy jeśli drożne dadzą radę odprowadzić całą wodę.

Ksantia - Czw Cze 07, 2018 07:37

TomC napisał/a:
Ksantia napisał/a:

Ale koleżanka odświeżyła kotleta... :|
Woda ma się wlewać. Odpływy jeśli drożne dadzą radę odprowadzić całą wodę.

Odświeżyła bo jest to problem. Stwierdzenie woda ma się wlewać do mnie nie przemawia. Odpływy są drożne, folia wewnątrz cała (wymieniłam ją specjalnie) a po myjni czy deszczu wody na progu tyle, że prawie wlewa się na wykładzinę. Wg kolegi rozumiem wszystko jest w normie? Jeśli to nie wina listwy to podaj proszę inne rozwiązanie chętnie skorzystam bo kupno nowych listew zgarniających do tego auta jest w zasadzie niemożliwe.