|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Listwy zgarniające okien-dolne.
naprawpc - Wto Paź 23, 2012 00:21 Temat postu: [R416] Listwy zgarniające okien-dolne. Jak w temacie gdzie mogę zamówić listwy zgarniające komplet do wszystkich okien. Moje nadają się tylko do wymiany. Czy będą pasować od hondy?
Adrian - Wto Paź 23, 2012 08:11
Jeśli masz na myśli bliźniaczą Hondę Civic VI, to będą.
sobrus - Wto Paź 23, 2012 10:06
I w zasadzie we wszystkich Roverach i Hondach jakie widziałem są one do wymiany.
Po prostu odstają
szoso - Wto Paź 23, 2012 10:10
zamienił stryjek...
te używane wcale nie będą lepsze, chyba że nowe http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID003385
naprawpc - Nie Paź 28, 2012 14:38
Kurcze drogo 2x 25funtów oraz 2x38 funtów + przesyłka, jutro spróbuje w hondzie zapytać...
truten23 - Sro Paź 31, 2012 20:55
olej temat. Wszystkim tak odstają...
andrew0503 - Sro Paź 31, 2012 22:00
Ja zainwestowałem w coś takiego http://allegro.pl/elastyc...2686551535.html Dodatkowo pokryłem boczne szyby niewidzialną wycieraczką(kropelki uciekają jak szalone) i przestałem się przejmować poprawianiem fabryki
naprawpc - Sro Lis 14, 2012 18:13
U mnie cieknie do drzwi tak odstają od szyby kurcze, a w hondzie mi odradzili bo u nich za szt ok 300zł...
truten23 - Czw Lis 15, 2012 08:33
Kolego, drzwi są przystosowane żeby do nich ciekło.
U dołu drzwi, blisko rantu powinieneś zobaczyć 2 podłużne otwory. Powinny one być oczywiście drożne. T nimi woda wydostaje się z drzwi
naprawpc - Czw Lis 15, 2012 17:40
Tak to wiem, że zawsze się tam dostanie troszkę wody tylko u mnie te listwy są tak nieszczelne, iż jak pada śnieg czy deszcz w zimie to środek zamarza tak że nie można otworzyć drzwi. Poza tym to nieładnie wyglądają.
Jak ktoś natrafi gdzie można je kupić za rozsądną cenę będę wdzięczny.
bizon - Czw Lis 15, 2012 18:10
naprawpc napisał/a: | Jak ktoś natrafi gdzie można je kupić za rozsądną cenę będę wdzięczny. |
Mi sie zdaje ze przy takim mechanizmie domykania szyb jaki my mamy zadne listwy nie beda zawsze dolegac.
naprawpc napisał/a: | to środek zamarza tak że nie można otworzyć drzwi |
a co ma zamarzniecie wody na dole drzwi z ich nie otwieraniem?? albo uszczelki Ci zamarzaja albo mechanizm ciezko chodzi i przy wiekszych mrozach sie blokuje, zalezy co masz na mysli pod pojeciem "nie mozna otworzyc drzwi". kiedys tez to sprawdzalem i dostajaca sie do wnetrza drzwi woda czy snieg nie splywa po mechanizmie ani ciegnach, wiec nawet jesli zamarza bo nie zdazy wyplynac otworami, to tylko na dole
ADI-mistrzu - Czw Lis 15, 2012 18:35
Zrób zdjęcie i pokaż jak bardzo Ci odstają.
Pawel_T - Pią Wrz 08, 2017 22:40
Witam. Temat zamilkł a problem szeroki jak morze. Podpinam się pod temat.
Ktoś ma jakiś pomysł gdzie poszukać listew zgarniających do rovera 25, ewentualnie samych spinek mocujących?
barney79 - Czw Wrz 28, 2017 15:04
Przod za 20 a tyl za 14,50 szt/funt
[ Dodano: Czw Wrz 28, 2017 15:04 ]
https://allegro.pl/listing?string=listwa%20zgarniajaca%20civic&buyNew=1&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-hc-aut-1-3-0901
ADI-mistrzu - Pią Wrz 29, 2017 07:10
I przylegają one potem jak trzeba do tych szyb czy dalej pozostaje szczelina?
Ksantia - Sob Maj 19, 2018 17:17
Również podpinam się pod temat. W mojej 25tce listwy są tak nieszczelne że odprowadzenie wody w drzwiach nie jest w stanie ogarnąć takiej ilości wody. Nadmiar wlewa się do środka. Pomocy.
TomC - Pią Cze 01, 2018 23:19
Ksantia napisał/a: | Również podpinam się pod temat. W mojej 25tce listwy są tak nieszczelne że odprowadzenie wody w drzwiach nie jest w stanie ogarnąć takiej ilości wody. Nadmiar wlewa się do środka. Pomocy. |
Ale koleżanka odświeżyła kotleta...
Woda ma się wlewać. Odpływy jeśli drożne dadzą radę odprowadzić całą wodę.
Ksantia - Czw Cze 07, 2018 07:37
TomC napisał/a: | Ksantia napisał/a: | Również podpinam się pod temat. W mojej 25tce listwy są tak nieszczelne że odprowadzenie wody w drzwiach nie jest w stanie ogarnąć takiej ilości wody. Nadmiar wlewa się do środka. Pomocy. |
Ale koleżanka odświeżyła kotleta...
Woda ma się wlewać. Odpływy jeśli drożne dadzą radę odprowadzić całą wodę. |
Odświeżyła bo jest to problem. Stwierdzenie woda ma się wlewać do mnie nie przemawia. Odpływy są drożne, folia wewnątrz cała (wymieniłam ją specjalnie) a po myjni czy deszczu wody na progu tyle, że prawie wlewa się na wykładzinę. Wg kolegi rozumiem wszystko jest w normie? Jeśli to nie wina listwy to podaj proszę inne rozwiązanie chętnie skorzystam bo kupno nowych listew zgarniających do tego auta jest w zasadzie niemożliwe.
|
|