Zobacz temat - [Mercedes 190 2.5D] 90r Problem z bezpiecznikami

Forum Klubu ROVERki.pl

Inne (np. Polonez 1.4, MG Maestro, Rover SD1 itp.) - [Mercedes 190 2.5D] 90r Problem z bezpiecznikami

tank_220 - Wto Paź 30, 2012 17:33
Temat postu: [Mercedes 190 2.5D] 90r Problem z bezpiecznikami
Mercedes 190 2.5D 90r.
Witam mam problem z ogrzewaniem tylnej szyby gdyz z dnia na dzien zaczelo przepalac bezpiecznik. Przepala zaraz po wlaczeniu ogrzewania tylnej szyby. Szukalem na forum mercedesiarzy ale tamtejsi admini sa na poziomie jastina bibera i zamykaja post gdyz dla nich jest to temat o szybie, a tego typu tematu nie ma. odpowiedzi nie znalazlem. Nie wiem od czego zaczac przy szukaniu przyczyny w samochodzie...
Forum roverki jest bardo pomocne wiec licze na podpowiedz... :D

Przepraszam za brak polskich znakow ale jestem za granica panstwa nie nie mam pl komputera. Z gory dzieki za pomoc.

charlee - Sro Paź 31, 2012 17:17

Proszę schemat ogrzwania w miśku, sprawdź też przewody w bagażniku (chyba pod lewym plastikiem na nadkolu) czy się nie przetarły, wyjmij przekażnik zespolony ze skrzynki bezp. i załącz jak spali to szukaj między włącznikiem a przekaźnikiem, warto także sprawdzić sam przekaźnik - może umarł tak że robi zwarcie. Wprawdzie mój misiek był (przed frelkiem) 2.0 benzyna ale ten układ jest chyba wspólny.
Harry - Sro Paź 31, 2012 23:20

może sam przekaznik jest uszkodzony ew. przewod od ogrzewania prz szybie gdzies.
tank_220 - Pią Lis 02, 2012 12:54

Dzięki za podpowiedz jak cos znajde to dam znac ostatnio miałem problem z wodą w bagażniku i może tu jest pies pogrzebany jak tam są kable jeszcze raz dzięki kolego