|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Nowe turbo czy uzywka, skrzynia i swiece
lucrah - Sro Paź 31, 2012 00:05 Temat postu: [R600] Nowe turbo czy uzywka, skrzynia i swiece Mam do wymiany turbo w roverku. Mam okazje kupić niby w bdb stanie z gwarancja rozruchową turbo za 300 zł. Za regeneracje powiedzieli mi od 500 do 900 zl zalezy co jest uszkodzone. Czy warto sprobowac z tym za 300 zl?
Przy okazji skrzynie tez mam za 300 zl uzywke, a w mojej wyja lozyska i 3,5 czasem nie wchodzi albo wybija. lepiej pakowac sie w uzywke i poskladac z dwoch jedna czy remonatowac na nowych czesciach moja skrzynie?
I jeszcze jedno slabo pali jak przyszly mrozy, turbo moze byc troche winne? Wymiana swiecy zarowych pomoze i jest oplacalna?
kadzaf - Sro Paź 31, 2012 20:07
lucrah napisał/a: | Mam do wymiany turbo w roverku. Mam okazje kupić niby w bdb stanie z gwarancja rozruchową turbo za 300 zł. Za regeneracje powiedzieli mi od 500 do 900 zl zalezy co jest uszkodzone. Czy warto sprobowac z tym za 300 zl? |
Roeniez bym ryzykował z uzywka jeszcze daje gwaracje rozruchowa to tracisz jedynie na czasie wymiany.Z regenacjami to tez różnie bywa i koszta o wiele wieksze.
lucrah napisał/a: | Przy okazji skrzynie tez mam za 300 zl uzywke, a w mojej wyja lozyska i 3,5 czasem nie wchodzi albo wybija. lepiej pakowac sie w uzywke i poskladac z dwoch jedna czy remonatowac na nowych czesciach moja skrzynie? |
Ze skrzynia rowniez bym probował w ten sposob ,przyjamniej na oryginalnych czesciach.A naprawy skrzyni raczej nikt nie zrobi za te pieniadze (chyba ze jakis znajomek badz samemu)
lucrah napisał/a: | I jeszcze jedno slabo pali jak przyszly mrozy, turbo moze byc troche winne? Wymiana swiecy zarowych pomoze i jest oplacalna? |
Musisz sprawdzić stan akumulatora oraz zacisków na przewodach w pierwszej kolejnosci.
Swiece mozesz powykrecac (przynajmniej te 3 bo z 4 ta przy pompie wtryskowej bedzie problem z odkreceniem) i rowniez sprawdzic czy grzeja jesli nie to wiadoma sprawa ,az takie nie sa drogie
karolj - Sro Paź 31, 2012 21:26 Temat postu: Re: [R600] Nowe turbo czy uzywka, skrzynia i swiece
lucrah napisał/a: | Przy okazji skrzynie tez mam za 300 zl uzywke, a w mojej wyja lozyska i 3,5 czasem nie wchodzi albo wybija. lepiej pakowac sie w uzywke i poskladac z dwoch jedna czy remonatowac na nowych czesciach moja skrzynie? |
Ja już raz kupiłem używaną skrzynię, po roku mam to samo co w starej. Pomyśl nad regeneracją, warto.
Remigiusz - Czw Lis 01, 2012 10:19
lucrah, Bierz używki jak za te pieniądze Turbo i skrzynie Jak padnie Turbo to regeneruj w sumie nasze jest tylko Wastegate sterowane wiec orig. części są dostępne do tych Turbin wiec warto je generować, tym bardziej ze ty na niej jedziesz cały czas
Co do skrzyni to ja bym kupił druga zamienił na używkę i najwyżej swoja naprawił bo trochę roboty to jest ale mało kto chce się za to brać
Matheeo - Czw Lis 15, 2012 16:17
Witam ostatnio regenerowałem skrzynię w swoim Roverku i powiem że to nie są małe koszty oczywiście jeśli da się ją w ręce specjalistów. Koszty przedstawiają się tak: 4 łożyska(2 na dyferencjale, 1 wałek sprzęgłowy i jeszcze jakieś jedno), olej, wyjęcie włożenie, kosztorys, robocizna razem wyszło 950zł ale mam pewność że pojeżdżę gdyż wcześniej miałem używkę i rozleciała się po 10tys km więc zwątpiłem. Całą usługę robiłem w warsztacie Synchro-Serwis w miejscowości Wola Mała 174 pod Łańcutem
Remigiusz - Czw Lis 15, 2012 16:25
Ja dobrze pamiętam to jedno łożysko coś ok 100zl kosztuje, olej ok 100zl, włożenie i wyciągniecie ok 250zl sobie ludziska cenią
kruszan - Czw Lis 15, 2012 16:45
Remigiusz napisał/a: | Ja dobrze pamiętam to jedno łożysko coś ok 100zl kosztuje, olej ok 100zl, włożenie i wyciągniecie ok 250zl sobie ludziska cenią |
firma Robro nieopodal Częstochowy chciała 500zł za wyjęcie i 500zł za włożenie, więc trzeba uważać haha
|
|