|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214i] pompa oleju ?
thc - Pon Lis 05, 2012 19:52 Temat postu: [214i] pompa oleju ? Witam wszystkich,
pewnego dnia gdy jechałem moim Roverem 214i nagle stracił moc i zgasł. Po kilku próbach odpalenia silnika wkońcu zapalił ale po chwili stracił obroty i zadusił się. Stało się tak kilka razy. Po kolejnych kilku próbach odpalenia wkońcu wskoczył na obroty i pojechałem, ale wogóle nie miał już mocy i zaczął bardzo głośno chodzić. Gdy podniosłem maskę usłyszałem głośno chodzące tłoki jak w dieslu a przecież to benzyna. Oczywiście wszystkie płyny były w porządku, olej niedawno wymieniany wraz z naprawą uszczelki pod głowicą. Zaprzestałem dalszej jazdy i zacholowałem go do mechanika, który po rozebraniu stwierdził, że jest to pompa oleju.
Może ktoś z Was miał podobny problem i pomoże mi go rozwiązać?
Sytuacja jest o tyle skomplikowana, że w sklepach w pobliżu mojej miejscowości nie ma takiej pompy, na szrotach również.
A może ktoś z Was ma do sprzedania taką pompe?
A może to nie pompa?
Proszę o pomoc.
robsson78 - Pon Lis 05, 2012 20:17
Najpierw popraw Temat według zasad forum bo zaraz admin Cię namierzy
Skoro mechanik stwierdził że to pompa to dla czego mu nie wierzysz ?
Czy wcześniej zapaliła się kontrolka od oleju ?
Czy brak smarowania spowodował jakieś dodatkowe uszkodzenia ?
Jeśli szukasz pompy spróbuj TU
thc - Pon Lis 05, 2012 20:31
robsson78 napisał/a: | Najpierw popraw Temat według zasad forum bo zaraz admin Cię namierzy |
Dzięki, poprawione
Cytat: | Czy wcześniej zapaliła się kontrolka od oleju ? |
Tak.
Cytat: | Czy brak smarowania spowodował jakieś dodatkowe uszkodzenia ? |
Nie.
Cytat: | Jeśli szukasz pompy spróbuj TU |
Szukałem niestety nie ma nigdzie w pobliżu (ok 100km)
robsson78 - Wto Lis 06, 2012 15:34
A co TO jest ?
kondzio508 - Wto Lis 06, 2012 16:43
thc, Pw w sprawie pompy masz .
thc - Sro Lis 07, 2012 15:48
Dzięki koledzy.. kupiłem wczoraj pompe.. jechałem po nią ok 200km dziś mechanik będzie ją zakładał jutro dam znać co i jak
Bardzo rzadka usterka podobno z tą pompą oleju (tak stwierdził mechanik) dlatego tak ciężko ją dostać.. Auto po wymianie pompy wróciło do poprzedniego, zdrowego stanu. Dzięki
Pozdrawiam
|
|