|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220] Wymiana łożysk w tylnych kołach
predatoraf - Pią Lis 16, 2012 17:00 Temat postu: [R220] Wymiana łożysk w tylnych kołach Witam, dzisiaj kolega (mechanik amator) przejechał się moim samochodem i stwierdził, że buczą łożyska w prawym tylnym kole (rzeczywiście w aucie zrobiło się od jakiegoś czasu głośnie)
Wymieniać komplet, czy tylko jedną sztukę?
Ile orientacyjnie może kosztować łożysko do R220SDi z ABS?
Pozdrawiam
kadzaf - Pią Lis 16, 2012 17:09
Łozyska tylne nie sa tanie (ceny wahaja sie miedzy ok 100-300zł zalezy na jakie zło sie decydujemy) poniewaz trzeba wymieniac je wraz z pasta stad takie ceny.
predatoraf - Pią Lis 16, 2012 18:45
O cholera... chyba zdecyduję się na wymianę 1szt
kadzaf - Pią Lis 16, 2012 20:46
predatoraf napisał/a: | O cholera... chyba zdecyduję się na wymianę 1szt |
Nie wiem jak z tanimi zamiennikami ,bynajmniej ja nie wspominam tego dobrze gdy wymieniałem w przednim kole co prawda tu akurat da sie bez piasty ale po załozeniu taniego zamiennika wytrzymało max miesiac potem koszyczek rozleciał sie i kulki popekały a reszta pozdzierała sie ,kolejne drozsze rowniez nie po chodziło za długo
dopiero sprawe zalatwiła uzywna zwrotnica z oryginalnym lozyskiem w niej i chodzi miodzio.Takie małe OT na temat łozysk kół
chudson - Pią Lis 16, 2012 21:11
Może miałeś pecha albo piasta była krzywa ,że ci rozwaliło 2 łożyska. Jak mam na przodzie zmienione jedno na najtańsze z allegro jakieś 2 lata i 15tyś km temu i działa. Choć (niewiem czy to wina łożyska taniego czy wyrąbanej już piasty ) minimalny luz został po włożeniu nowego łozyska.
predatoraf - Sob Lis 17, 2012 13:26
Kolega wspomniał tylko o prawym kole, myślałem, że to tańsza sprawa, więc pomyślałem, że wymienię na zapas dwa, ale skoro nie jest to konieczne to wymienię jedną sztukę.
Czy to będzie pasowało? "http://allegro.pl/lozysko-piasta-tyl-rover-25-45-200-400-i2727089044.html"
Z góry dziękuję za odpowiedź
|
|