|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R416] Nowe głośniki na półkę. Polecicie coś?
fredii - Pon Lis 19, 2012 12:42 Temat postu: [R416] Nowe głośniki na półkę. Polecicie coś? Cześć
Chciałem was prosić o pomoc. Możecie mi polecić jakieś dobre głośniki? W drzwiach mam wymienione gdyż poprzedni właściciel wyciągnął stare, wyciął oryginalne maskownice i założył nowe razem ze sporawymi głośnikami. W drzwiach nowe to i na półce powinny być nowe a nie są. Prośbę mam, aby wymiarowo były odpowiednie tak, aby weszły w otwory i aby maskownice ładnie je zakryły. Z góry dzięki
Adrian - Pon Lis 19, 2012 13:13
Nie kupuj głośników na tył, tylko wygłusz drzwi przednie. Lepiej na tym wyjdziesz.
fredii - Pon Lis 19, 2012 13:34
Poprzedni właściciel zamontował wewnątrz wszystkich drzwi maty wygłuszające. Maty są także pod podsufitką, pod maską, oraz na ściance grodziowej. W środku jest tak cicho, że nie wiem czy silnik pracuje. Mi bardziej chodzi o to, aby uzyskać ładne brzmienie. Na przednich drzwiach są głośniki JBL. W bagażniku subwoofer JBL. Nie wiem, dlaczego zostawił stare tylne głośniki, które są podpięte i mają straszne brzmienie
Adrian - Pon Lis 19, 2012 14:12
No to odepnij tylne i ciesz się lepszym brzmieniem. Chyba, że Twój R to taksówka i chcesz by klienci z tyłu mieli warunki jak w dyskotece.
fredii - Pon Lis 19, 2012 14:20
Adrian napisał/a: | Chyba, że Twój R to taksówka i chcesz by klienci z tyłu mieli warunki jak w dyskotece. |
Coś w tym rodzaju. Samochodzik służy mi jako własna taksówka. Jeżdżę nim ( nie rzadko sam) w długie trasy i lubię dobrą muzykę. Brakuje mi właśnie tych dwóch głośników.
Adrian - Pon Lis 19, 2012 16:29
Ja tam nie lubię jak mi coś gra z tyłu... Ma grać dla mnie, a nie dla gości na tylnej kanapie. A dodatkowo jeśli kogoś wiozę, to muzyka gra cicho, bo inaczej ciężko jest się porozumiewać. Dlatego tylne głośniki poleciały do kosza. Odłącz je sobie dla testu, a potem zadecyduj, czy są Ci one potrzebne.
ADI-mistrzu - Pon Lis 19, 2012 16:51
A ja ustawiłem aby tylne grały mocniej niż przednie, wtedy mam złudzenie że gra mi w głowie a nie w nogach
Ale głośniki muszę wymienić bo basu 0, jak bym starego radia słuchał.
wspanialutka - Czw Lis 22, 2012 17:57
Ja też uwielbiam jak otacza mnie muzyka, z przodu, z tyłu to jest coś gwizdki dokupiłam, i już się doczekać nie mogę, kiedy zamontuje. Więc nie odradzać koledze głośników z tyłu
lukasz17 - Czw Lis 22, 2012 18:48
ja bym proponopwal z tylnia polke JBL 6x9 graja naprawde spoko brzmienie jkaby byl subufer..:) tez jest w bagazniku ale czesciej wylaczony. solidna firma
gabrych - Sob Lis 24, 2012 22:04
Ja mogę polecić Focal 165KRX2.
hiopo - Pon Sty 28, 2013 00:57
Focal firma świetna, ale sprzęt drogi.
|
|