|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - GENERATOR WODORU HHO ADAMSKIEGO
kychu5 - Czw Lis 29, 2012 13:46 Temat postu: GENERATOR WODORU HHO ADAMSKIEGO Panowie co myślicie o tym wynalazku:
http://allegro.pl/generat...2819251094.html
Bo zaczynam się zastanawiać czy nadal jest sens zakładać LPG do mojego wozu Oczywiście ŻARTUJE Co o tym myślicie bo dla mnie to ściema na poziomie magnetyzerów ale w sumie nie znam się na tym za bardzo więc jestem ciekaw waszych opinii
mariuszekx - Sro Sty 16, 2013 20:24
To znaczy że jesteś ciemniakiem
http://www.google.pl/webh...iw=1280&bih=675
szoso - Sro Sty 16, 2013 20:36
mariuszekx, ładnie zacząłeś na samym początku swojej obecności na forum, dostajesz ostrzeżenie za ubliżanie
ADI-mistrzu - Sro Sty 16, 2013 20:41
Może tak... działać działa, ale czy spalanie spadnie? Nie sądzę
Samochód i na plaku pojedzie (sprawdzane, od razu mówię że nie na swoich i że diesle też jadą ), tutaj jest jeden problem:
A ile energii zużyjemy na wytworzenie wodoru? Energia ta będzie pochodzić z alternatora który będzie bardziej obciążony więc i silnik będzie musiał większej siły użyć aby nim kręcić. A Aby silnik miał więcej siły to więcej pali... więc gdzie oszczędność?
Ciekawszym rozwiązaniem jest wpuszczanie mgiełki wodnej, bo ta pod wpływem temp. w czasie spalania zamienia się w parę wodną i dodatkowo dostarcza energię.
Ale to taka ciekawostka
kychu5 - Sro Sty 16, 2013 20:45
Dziękuje "kolego" za miłe słowa Szkoda że nie podałeś żadnego konkretnego faktu tylko wklepałeś byle co w google i zadowolony.Czyżby konstruktor tego wspaniałego wynalazku
Pozdrawiam
pelson91 - Sro Sty 16, 2013 20:48
kychu5, nie wiem skąd bierzesz takie pomysły. Rover 400 to dość prosty i raczej klasyczny samochód, a Ty za wszelką cenę chcesz go "skomplikować", "ulepszyć" (celowo w cudzyslowie, bo faktycznie ulepszeniem tego nazwać nie można). Mnie również średnio się widzi Twój kolejny pomysł na modyfikację. Auto jest skonstruowane jak jest, i nie wierzę że instalowanie takich wynalazków usprawni i polepszy jego działanie.
kychu5 - Sro Sty 16, 2013 20:51
pelson91 napisał/a: | kychu5, nie wiem skąd bierzesz takie pomysły. Rover 400 to dość prosty i raczej klasyczny samochód, a Ty za wszelką cenę chcesz go "skomplikować", "ulepszyć" (celowo w cudzyslowie, bo faktycznie ulepszeniem tego nazwać nie można). Mnie również średnio się widzi Twój kolejny pomysł na modyfikację. Auto jest skonstruowane jak jest, i nie wierzę że instalowanie takich wynalazków usprawni i polepszy jego działanie. |
A czy ja gdzieś napisałem że chce to montować ? broń Boże
pelson91 - Sro Sty 16, 2013 20:52
kychu5 napisał/a: | A czy ja gdzieś napisałem że chce to montować |
Na szczęście nie, ale pomysł skądś się wziął
kychu5 - Sro Sty 16, 2013 20:53
Właśnie poprawiłem więc zluzuj suty kolego
A co do tego gdzie to znalazłem to mi szwagier to pokazał
ADI-mistrzu - Sro Sty 16, 2013 20:53
P.S.
Magnetyzery działają, ale przy specyficznych parametrach i warunkach
tronsek - Sro Sty 16, 2013 20:54
Możesz poprawić błąd ortograficzny
pelson91 - Sro Sty 16, 2013 20:55
eh, kombinatorzy norwescy..
kychu5 - Sro Sty 16, 2013 20:56
Muszę przyznać że w znajdywaniu błędów jesteście szybcy post napisałem 0 20:51 poprawiłem o 20:52 a już znalazło dwóch
Alexi - Sro Sty 16, 2013 21:36
Bo buendy rarzom bardzom
kychu5 - Sro Sty 16, 2013 22:00
Wiem wiem
rafalmis1 - Sro Sty 16, 2013 22:26
interesowałem się czymś takim, ale za cenę 2 tys. zł
i co się dowiedziałem, to urządzenie stabilizuje się do 15 minut aby osiągnąć pobór rzędu 15A. to jest dużo. Wydaję mi się, że to szybo zje aku i alternator.
W benzynie jest jeszcze problem z sondami, ponieważ wodór oczyszcza spaliny w wyniku czego sondy będą mówić o za małej mieszańce, przez co zwiększy się dawka paliwa. Dlatego trzeba założyć odpowiedni sterownik, oszukujący komputer samochodu i cena instalacji wychodziła 2700
tronsek - Czw Sty 17, 2013 06:13
rafalmis1 napisał/a: | sądami, | rafalmis1 napisał/a: | sądy | Proszę poprawić błędy ortograficzne.
|
|