Zobacz temat - [R620]Problem z centralnym zamkiem? Samochód sam się otwiera

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620]Problem z centralnym zamkiem? Samochód sam się otwiera

m4r3ck1 - Wto Gru 04, 2012 11:01
Temat postu: [R620]Problem z centralnym zamkiem? Samochód sam się otwiera
Witam Panowie.

Czy w Waszych R600 zdarzało się, że centralny zamek sam się otwierał.

Ostatnio kilka razy zauważyłem, że mimo że zamknąłem samochód na kluczyk (zamek centralny) to po jakimś czasie podchodzę do samochodu a on stoi otwarty.

W czym jest problem ??

POZDRAWIAM

Pawkaz - Wto Gru 04, 2012 11:57

m4r3ck1 napisał/a:
Czy w Waszych R600 zdarzało się, że centralny zamek sam się otwierał.

Nie.
Moze problem jest w krancówkach.

kruszan - Wto Gru 04, 2012 14:29

Obejrzyj krańcówki drzwiowe, wyczyść je, wyczyść styk krańcówki z autem.
rudy250 - Wto Gru 04, 2012 15:02

Ja tak miałem parę razy. Moim zdaniem problem tkwi w centralce która jest w bagażniku, gdyż gdy ja miałem taki problem odłączałem całkiem centralę przez co nie miałem centralnego, jezdziłem tak ze 2 tygodnie, podłączałem i było znowu ok przez jakiś czas. Myślę, że to przez wilgoć...
kruszan - Wto Gru 04, 2012 16:28

rudy250 napisał/a:
Ja tak miałem parę razy. Moim zdaniem problem tkwi w centralce która jest w bagażniku, gdyż gdy ja miałem taki problem odłączałem całkiem centralę przez co nie miałem centralnego, jezdziłem tak ze 2 tygodnie, podłączałem i było znowu ok przez jakiś czas. Myślę, że to przez wilgoć...

centralkę warto sprawdzić, ale żeby do niej doszła wilgoć to trzeba by się postarać mocno... można zdjąć obudowę i obejrzeć ścieżki, i styki w kostkach

marzlot - Wto Gru 04, 2012 16:32

ja miałem podobny przypadek. u mnie okazała się wyrobiona wkładka w zamku drzwi kierowcy. wystarczyło poruszyć tą dziura w którą się wkłada kluczyk i się auto otwierało, zamykało. różnie. Zdjąłem boczek i odłączyłem wtyczkę od jakiegoś czujnika chyba, nie wiem jak to nazwać. i od tej pory centralny działa dobrze;) z tym, że nie wiem do tej pory co odłączyłem, za co to było odpowiedzialne. :D
voodo - Nie Gru 16, 2012 16:04

u mnie winne były krancowki, przeczysc je dokladnie i zobacz co bedzie:)