|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Światła dzienne - sposób montażu
MATRIXorg - Sro Gru 05, 2012 21:24 Temat postu: [R600] Światła dzienne - sposób montażu Czy ktoś z Was montował może światła dzienne w miejsce halogenów i chciałby się tym pochwalić? Obecnie nie mam tam nawet zaślepek. Patrzyłem mocowania świateł na alledrogo to wygląda na to, że mają mocowania od góry, a taki sposób w miejscu halogenów odpada. Jedyne co mi przychodzi do głowy to do metalu zderzaka. Oczywiście chodzi mi o montaż by spełniał wymogi ustawy, z podłaczeniem pod plus w momencie gdzie stacyjka włącza pompe paliwa bo po co mają się świecić gdy chce słuchać tylko radia. Z którego miejsca można by taki prąd wziąć do świateł? Firmówki mają podłaczenie tylko pod aku ale są zbyt drogie.
Perez - Czw Gru 06, 2012 16:53
Jak podłączysz pod pompę paliwa to będzie to wyglądało tak:
1. Po włączeniu zapłonu zapalą się na chwilę, po czym zgasną.
2. Podczas jazdy w nocy też będą świecić, a ustawa mówi o tym, że jak jedziesz na mijania to dzienne mają być wyłączone.
MATRIXorg - Czw Gru 06, 2012 21:36
Ok, to czy gdzieś jest miejsce z którego można by wziąć prąd po przekręceniu stacyjki w 2 położenie? Rozumiem że ten prąd nie zanika po uruchomieniu silnika.
Światła dzienne mają jeszcze jeden kabel który podłącza się pod światło pozycyjne, by dzienne wyłączyły się jak się zapali pozycyjne i mijania.
Perez - Pią Gru 07, 2012 02:50
Może właśnie pod stacyjkę?
[ Dodano: Pią Gru 07, 2012 02:50 ]
Albo najlepiej zrobić po kolei. Z akumulatora przez stacyjkę, przekaźnik i bezpiecznik.
Puki66 - Nie Gru 09, 2012 09:44
Ja u siebie podlączyłem pod plus od przepływki i wszystko lata a led`y wstawiłem zaraz pod lampą w zderzak trochę zabawy ale nawet fajnie wygląda
thorm - Nie Gru 09, 2012 13:34
ja mam halogieny i idealnie pasują ledy w miejsce halogenów trochę zasłonięte ale ładnie wygląda policja się cały czas przygląda ale jeszcze nie zatrzymali a ledy zasłaniają szkła halogienów o 1/3
carlo - Sro Gru 12, 2012 09:42
Witam,
thorm możesz podesłać jakieś foty tych świateł dziennych jak to u ciebie wygląda.
Myślę o założeniu takich świateł i zastanawiam się nad miejscem zamontowania.
Pozdrawiam
thorm - Nie Gru 16, 2012 08:33
byłem w delegacji taka praca postaram się dziś zrobić
carlo - Czw Gru 27, 2012 19:46
thorm,
Witam
Byłbym zainteresowany jakimiś zdjęciami tych świateł do jazdy dziennej.
Sam zastanawiam się nad montażem takich ale nie mogę się zdecydować co do miejsca ich montażu.
Jak możesz podeślij coś na kar72@wp.pl chętnie zobaczę jak to wygląda.
Pozdrawiam
|
|