|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45 z klimatyzacją] dziura na filtr w podszybiu?
redcloud - Czw Gru 06, 2012 18:00 Temat postu: [R45 z klimatyzacją] dziura na filtr w podszybiu? Mam 45 z klimą a więc filtr p.pyłkowy mam w kabinie za schowkiem po stronie pasażera. Ostatnio czyściłem podszybie (powpadało mnóstwo liści) i ku mojemu zdziwieniu po stronie pasażera pod plastikową osłoną podszybia znalazłem dziurę osłoniętą jakby kawałkiem blachy a w środku wentylator dmuchawy. Co powinno być w tej dziurze?? Bo kurde wyciągnąłem z 10 deko liści z wentylatora!
Dodam jeszcze, ze ta dziura ma kształt trapezu prostokątnego
szoso - Czw Gru 06, 2012 18:02
tak ma być a jak ci to przeszkadza to załóż pończochę na górze
na przyszłość nie pisz ALL bo to nie jest dział do takich tematów
bizon - Pią Gru 07, 2012 08:19
Albo dognij lekko ta blache od strony silnika zeby nie wpadalo za duzo i zeby woda nie sciekala z rynienki pod szybą
kychu5 - Pią Gru 07, 2012 21:12
Tak ma być woda na pewno nie będzie ściekać bo ściana grodziowa na połączeniu z podszybiem jest tak wyprofilowana że wszystka woda spływa do odpływu
bizon - Sob Gru 08, 2012 08:10
kychu5 napisał/a: | woda na pewno nie będzie ściekać |
Juz kiedys o tym bylo pisane i koledzy potem sprawdzali i przyznali mi racje ze przy hamowaniu z tej "falowanej" rynienki moze sciekac wprost do otworu.
Majdan - Sob Gru 08, 2012 11:23
Przerabiałem to ostatnio i bardzo ładnie potrafi ściekać woda do środka w prost na wentylator wiec warto troszkę zagiąć
bizon - Sob Gru 08, 2012 11:53
Objawem tego jest silniejsze parowanie podczas (zaraz po) hamowania
kychu5 - Pon Gru 10, 2012 19:12
No to pierwsze słyszę o tym objawie.To oryginalnie jest już zagięte więc jest to dziwne ?
Tu mam zdjęcie ale jeszcze przed przekładką i widać że jest wygięcie na rancie ale nie mówię że nie jest to nie możliwe :)ale ja tego nie zauważyłem.
redcloud - Pon Gru 10, 2012 19:16
kychu5 dopiero teraz zauważyłem, że Chrzanów sąsiedzie!
kychu5 - Pon Gru 10, 2012 19:35
redcloud napisał/a: | kychu5 dopiero teraz zauważyłem, że Chrzanów sąsiedzie! |
A no z Chrzanowa jak zobaczysz R 400 z wielkim spojlerem na klapie to zatrąb bo to na pewno ja
redcloud - Pon Gru 10, 2012 20:18
heheh i też przekładka z anglika
|
|