|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200 2.0 SDI] Nie pali
Zenekdz - Pią Gru 21, 2012 18:56 Temat postu: [r200 2.0 SDI] Nie pali Mam taki problem wczoraj jadąc zobaczyłem że mało paliwa a że kupiłem autko to sobie pomyślałem ile bendzie palić tak to kupiłem 5l w zbiorniczek ON i pojechałem do domu. Rano jadąc do pracy zaczął miw obroty nie wchodzić ale myślałem że dojade zobaczyłem kumpla zatrzymałem się i już nie mogłem odpalić nalałem paliwa ale nic zaczął padać akumulator więc dopchaliśmy go do pracy wtedy wyjełem aku i naładowałem podłączyłem i zauważyłem że kontrolka świec nie pali. Odpowietrzałem ale dalej nic wczym problem we świecach?? mobilaiser czy coś innego. Dioda gaśnie od immo ale nie wykluczam go.
Szymon199010 - Pią Gru 21, 2012 19:01
A jak odpowietrzałeś ? Tylko filtr czy poluźniałeś rurki od wtrysków?
I na przyszłość nie radzę jeździć na resztkach bo jak zabraknie to pompa wtryskowa chodzi chwilę na sucho co nie jest dla niej dobre.
Zenekdz - Pią Gru 21, 2012 19:14
Na przewodach przelewowych. Acha chciałem dodać że obrotomierz wariuje może mało prądu więc go w pracy zostawiłem na ładowaniu.
kadzaf - Pią Gru 21, 2012 20:25
Poluzuj rurke przy wtrysku i powinen odpowietrzyc się. Włacz zapłon i sprawdz czy prad idzie na elektrozawor przy pompie.
Zenekdz - Pon Gru 24, 2012 08:55
Tak uczynie ale zobacze jutro i odpisze z pracy. Dzięki do jutra.
[ Dodano: Pon Gru 24, 2012 08:55 ]
Okazało się że był brak masy pewnie uszkodziłem wyciągając akumulator. Połączyłem przewodem na minusie aku z obudową komputera i problem znikł wskazówka od prędkościomierza spadła i kontrolka świec żarowych zaczęła świecić super lol. Dzięki wszystkim za pomoc
|
|