|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r214] problem z podświetleniem zegarów
rdgz - Pią Gru 21, 2012 19:48 Temat postu: [r214] problem z podświetleniem zegarów Witam,
Podczas naprawiania dmuchawy, uszkodzony kabel od lampki w schowku dotknął metalowej obudowy konsoli. W roverku nie działa mi poświetlenie zegarów o raz nawiewu, poszukałem na forum i odpowiadają za to bezpiecznik 8 i 3 ale u mnie są one dobre.Moze jeszcze jakiś co można sprawdzić??
Gucjan - Pią Gru 21, 2012 20:27
zobacz inne bezpieczniki i w komorze silnika zobacz
leszczu - Sob Gru 22, 2012 16:20
Bezpiecznik nr. 1 odpowiada za podświetlenie licznika.
Ukor - Nie Gru 23, 2012 21:42
Nr. osiem odpowiada za podświetlenie licznika, przycisków, pokręteł i lewa pozycja tył
U mnie też jak się zetknie styk od podświetlenia schowka z tą metalową ramką, to przepala się 8
[ Dodano: Nie Gru 23, 2012 21:42 ]
''dpowiadają za to bezpiecznik 8 i 3 ale u mnie są one dobre.''
U mnie, jak pierwszy raz się to przydarzyło to stawiałem na nieszczęsną wiązkę tylnej klapy, najpierw sprawdziłem bezpieczniki i każdy wyglądał na dobry. Potem doszukałem się na forum ze bezpiecznik nr. 8 odpowiada za to wszystko. Wyjąłem, obejrzałem, wyglądał na dobry, ale włożyłem inny i działa. Przepalił się tak ze wcale nie wyglądał na przepalony.
Brt - Nie Gru 23, 2012 21:46
No własnie miałęm napisać, czy ten bezpiecznik "wygląda na dobry", czy "zmierzyłem miernikiem i jest dobry"
|
|