|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] niskie ciśnienie w spryskiwaczach
adamos - Nie Gru 30, 2012 17:59 Temat postu: [R75] niskie ciśnienie w spryskiwaczach Witam Wszystkich, mam takie małe pytanko, bo coś się spieprzyło a nie wiem jak do tego podejść i co to może być a mianowicie, od niedawna jak tylko włączam spryskiwacze na szybę płyn leci ale pod takim małym ciśnieniem, że wszystko leci na maskę a do reflektorów nawet nie dolatuje a silniczek pracuje jak pracował wcześniej. Jak był mróz czy też śnieg wszystko było OK dopiero od tygodnia to zauważyłem. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny
maziciel - Nie Gru 30, 2012 18:35 Temat postu: Re: [R75] niskie ciśnienie w spryskiwaczach
adamos napisał/a: | Witam Wszystkich, mam takie małe pytanko, bo coś się spieprzyło a nie wiem jak do tego podejść i co to może być a mianowicie, od niedawna jak tylko włączam spryskiwacze na szybę płyn leci ale pod takim małym ciśnieniem, że wszystko leci na maskę a do reflektorów nawet nie dolatuje a silniczek pracuje jak pracował wcześniej. Jak był mróz czy też śnieg wszystko było OK dopiero od tygodnia to zauważyłem. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny |
1) Poszukaj nieszczelnosci - jedna osoba uruchamia spryskiwacze, a druga zwraca uwage, czy plyn nie splywa pod auto.
2) Konskim wlosiem sprobuj przetkac dysze spryskiwaczy, bo byc moze sa zapchane. W ostatecznosci mozesz uzyc cieniutkiej igly od strzykawki. Nie polecam igiel krawieckich ani szpilek, bo sa za grube i latwo uszkodzic dysze.
redcloud - Nie Gru 30, 2012 18:49
maziciel, przepraszam a skąd wziąć końskie włosie??? Nawet u mnie, a mieszkam w powiatowym mieście, byłby problem z koniem.
pazdzi0h - Nie Gru 30, 2012 19:16
zdemontowac dysze bo banalnie proste i przedmuchac kompresorem
maziciel - Nie Gru 30, 2012 19:23
redcloud napisał/a: | maziciel, przepraszam a skąd wziąć końskie włosie??? Nawet u mnie, a mieszkam w powiatowym mieście, byłby problem z koniem. |
Mozna wziac z pedzli lub szczotek do butow Ja mam akurat prosto od konia, jest dlugie i dosc sztywne, ale rowniez delikatne, wiec smialo mozna przepychac nim takie otworki
adamos - Wto Sty 01, 2013 17:46
wielkie dzięki jutro zobaczę może jeszcze ktoś mi powie jak się wyłącza webasto?????
marcin.misek - Sro Sty 02, 2013 16:42
Webasto wyłącza się automatycznie po osiągnięciu odpowiedniej temperatury.
|
|