|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] słabe swiatlo cofania
grzegorz1652 - Pią Sty 04, 2013 09:06 Temat postu: [R416] słabe swiatlo cofania Witam. Mam pytanie czy wy tez w swoich roverkach macie takie slabe światlo cofania? bo ja jak w nocy cofam to mi światło wsteczne w niczym nie pomaga co tak slabo swieci dopiero jest lepiej jak włącze awaryjne i wtedy cofam. Moze coś u mnie jest nie tak?
arturekforte - Pią Sty 04, 2013 14:52
to jest norma ja wciskam hamulec delikatnie zeby STOP sie zaswiecil
kiedys chcialem nawet zamontowac pod zderzakiem lampe tak zeby jej niebylo widac ale po dokonaniu testow odszedlem od tego tematu
IROLA - Pią Sty 04, 2013 14:55
I ja mam takie zdanie - słabo świecą te nasze światła cofania. Kiedyś tutaj na forum luźno rozmawialiśmy na temat włożenia mocniejszych żarówek, jednak chyba nikt się nie zdecydował (m.in. z powodu możliwości wystąpienia "lekkiego oślepiania" innych w chwili cofania). Ktoś chyba także sugerował, że mocniejsze mogą rozgrzewać nadmiernie klosz - żarówki z przodu są w większej odległości.
Rovszrot - Sob Sty 05, 2013 19:34
Polecam sobie pomóc również światłami awaryjnymi:)
haxigi - Sob Sty 05, 2013 19:36
No co ciekawe ja mam problem z jasnością przednich, a na tylne nie narzekam. Jak wrzucam wstekę to nie muszę stopem się wspomagać W lusterkach wszystko dobrze widać
sobek0075 - Czw Sty 10, 2013 14:38
ja tam w kosztach wylamalem takie okrągłe zastawki plastikowe zaraz koło żarówki i wsteczny świeci o wiele mocniej
[ Dodano: Czw Sty 10, 2013 14:38 ]
nie kosztach tylko kloszach
driftdreamer - Pon Sie 05, 2013 21:02
Witam podepnę się pod temat
U mnie światło wsteczne raz działa a raz nie, wymieniłem czujnik myśląc, że jest winny lecz problem pozostał..
Co może być tego przyczyna?
|
|