Zobacz temat - [R416] słabe swiatlo cofania

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] słabe swiatlo cofania

grzegorz1652 - Pią Sty 04, 2013 09:06
Temat postu: [R416] słabe swiatlo cofania
Witam. Mam pytanie czy wy tez w swoich roverkach macie takie slabe światlo cofania? bo ja jak w nocy cofam to mi światło wsteczne w niczym nie pomaga co tak slabo swieci dopiero jest lepiej jak włącze awaryjne i wtedy cofam. Moze coś u mnie jest nie tak?
arturekforte - Pią Sty 04, 2013 14:52

to jest norma ja wciskam hamulec delikatnie zeby STOP sie zaswiecil :stop:
kiedys chcialem nawet zamontowac pod zderzakiem lampe tak zeby jej niebylo widac ale po dokonaniu testow odszedlem od tego tematu :plask:

IROLA - Pią Sty 04, 2013 14:55

I ja mam takie zdanie - słabo świecą te nasze światła cofania. Kiedyś tutaj na forum luźno rozmawialiśmy na temat włożenia mocniejszych żarówek, jednak chyba nikt się nie zdecydował (m.in. z powodu możliwości wystąpienia "lekkiego oślepiania" innych w chwili cofania). Ktoś chyba także sugerował, że mocniejsze mogą rozgrzewać nadmiernie klosz - żarówki z przodu są w większej odległości.
Rovszrot - Sob Sty 05, 2013 19:34

Polecam sobie pomóc również światłami awaryjnymi:)
haxigi - Sob Sty 05, 2013 19:36

No co ciekawe ja mam problem z jasnością przednich, a na tylne nie narzekam. Jak wrzucam wstekę to nie muszę stopem się wspomagać :D W lusterkach wszystko dobrze widać :)
sobek0075 - Czw Sty 10, 2013 14:38

:P ja tam w kosztach wylamalem takie okrągłe zastawki plastikowe zaraz koło żarówki i wsteczny świeci o wiele mocniej
:-)

[ Dodano: Czw Sty 10, 2013 14:38 ]
nie kosztach tylko kloszach

driftdreamer - Pon Sie 05, 2013 21:02

Witam podepnę się pod temat
U mnie światło wsteczne raz działa a raz nie, wymieniłem czujnik myśląc, że jest winny lecz problem pozostał..
Co może być tego przyczyna?