|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Wyciagnięcie akumulatora a synchronizacja pilota.
fredii - Pon Sty 07, 2013 23:41 Temat postu: [R416] Wyciagnięcie akumulatora a synchronizacja pilota. Witam serdecznie
Mam takie małe pytanko. Nie wywalajcie do kosza, bo na pewno było dużo takich pytań, ale mam wątpliwości.
1. Chciałbym wymienić baterię w pilocie. Co trzeba zrobić, aby później samochód reagował na pilota?
2. Chciałbym wyciągnąć akumulator. Co trzeba zrobić, aby później nie było problemu z odciętym zapłonem i wyjącym alarmem?
Otworzyć drzwi, czyli pilotem wszystkie zamki, odłączyć akumulator a później normalnie zamknąć samochód kluczykiem? Gdy następnego dnia zamontuję akumulator będzie trzeba jakoś synchronizować pilota? Alarm nie będzie wył?
tronsek - Wto Sty 08, 2013 06:15
fredii napisał/a: |
1. Chciałbym wymienić baterię w pilocie. Co trzeba zrobić, aby później samochód reagował na pilota? | Zsynchronizować pilota: http://www.roverki.pl/tec...serii-400-.html
fredii napisał/a: | 2. Chciałbym wyciągnąć akumulator. Co trzeba zrobić, aby później nie było problemu z odciętym zapłonem i wyjącym alarmem? |
fredii napisał/a: | Otworzyć drzwi, czyli pilotem wszystkie zamki, odłączyć akumulator a później normalnie zamknąć samochód kluczykiem? | Dokładnie tak, jak napisałeś.
fredii napisał/a: | Gdy następnego dnia zamontuję akumulator będzie trzeba jakoś synchronizować pilota? Alarm nie będzie wył? | Ja u siebie nigdy nie musiałem synchronizować pilota, po wpinaniu aku i alarm nigdy nie wył.
bizon - Wto Sty 08, 2013 08:36
tronsek napisał/a: | normalnie zamknąć samochód kluczykiem? |
z tym ze centralny Ci nie bedzie dzialal wiec paluchem 3 pozostale drzwi a kierowcy kluczykiem.
tronsek napisał/a: | Gdy następnego dnia zamontuję akumulator będzie trzeba jakoś synchronizować pilota? Alarm nie będzie wył?
Ja u siebie nigdy nie musiałem synchronizować pilota, po wpinaniu aku i alarm nigdy nie wył. |
ja na rozlaczonym alarmie odepniesz akumulator, to po podpieciu go nie zalaczy sie alarm. lepiej w miedzyczasie nie wyciagac baterii i nic nie robic z pilotem.
fredii - Wto Sty 08, 2013 10:53
Bardzo Wam dziękuję
|
|