Zobacz temat - [R416] Wyciagnięcie akumulatora a synchronizacja pilota.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Wyciagnięcie akumulatora a synchronizacja pilota.

fredii - Pon Sty 07, 2013 23:41
Temat postu: [R416] Wyciagnięcie akumulatora a synchronizacja pilota.
Witam serdecznie ;)

Mam takie małe pytanko. Nie wywalajcie do kosza, bo na pewno było dużo takich pytań, ale mam wątpliwości.

1. Chciałbym wymienić baterię w pilocie. Co trzeba zrobić, aby później samochód reagował na pilota?
2. Chciałbym wyciągnąć akumulator. Co trzeba zrobić, aby później nie było problemu z odciętym zapłonem i wyjącym alarmem?

Otworzyć drzwi, czyli pilotem wszystkie zamki, odłączyć akumulator a później normalnie zamknąć samochód kluczykiem? Gdy następnego dnia zamontuję akumulator będzie trzeba jakoś synchronizować pilota? Alarm nie będzie wył?

tronsek - Wto Sty 08, 2013 06:15

fredii napisał/a:

1. Chciałbym wymienić baterię w pilocie. Co trzeba zrobić, aby później samochód reagował na pilota?
Zsynchronizować pilota: http://www.roverki.pl/tec...serii-400-.html

fredii napisał/a:
2. Chciałbym wyciągnąć akumulator. Co trzeba zrobić, aby później nie było problemu z odciętym zapłonem i wyjącym alarmem?
fredii napisał/a:
Otworzyć drzwi, czyli pilotem wszystkie zamki, odłączyć akumulator a później normalnie zamknąć samochód kluczykiem?
Dokładnie tak, jak napisałeś.

fredii napisał/a:
Gdy następnego dnia zamontuję akumulator będzie trzeba jakoś synchronizować pilota? Alarm nie będzie wył?
Ja u siebie nigdy nie musiałem synchronizować pilota, po wpinaniu aku i alarm nigdy nie wył.
bizon - Wto Sty 08, 2013 08:36

tronsek napisał/a:
normalnie zamknąć samochód kluczykiem?

z tym ze centralny Ci nie bedzie dzialal wiec paluchem 3 pozostale drzwi a kierowcy kluczykiem.

tronsek napisał/a:
Gdy następnego dnia zamontuję akumulator będzie trzeba jakoś synchronizować pilota? Alarm nie będzie wył?
Ja u siebie nigdy nie musiałem synchronizować pilota, po wpinaniu aku i alarm nigdy nie wył.

ja na rozlaczonym alarmie odepniesz akumulator, to po podpieciu go nie zalaczy sie alarm. lepiej w miedzyczasie nie wyciagac baterii i nic nie robic z pilotem.

fredii - Wto Sty 08, 2013 10:53

Bardzo Wam dziękuję :)