|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Spadaja obroty , gasnie
sonR - Sro Sty 23, 2013 14:14 Temat postu: [R400] Spadaja obroty , gasnie Witam , jestem nowy na forum , pisze tutaj gdyż jest to moja ostatnia deska ratunku. Mam autko ROVER 400 1.4 8V. Od pewnego czasu coś zaczęło się dziać z samochodem , spadały obroty nie równo chodził. Postanowiłem oddać auto do warsztatu lecz , panowie , którzy tam byli nie mogą dojść co jest przyczyna tego iż na niskich obrotach autko chodzi normalnie pewnego , a następnego już nie bo chodzi normalnie tylko na wysokich. Podam iż zostały sprawdzone oraz wymienione kable wysokiego napięcia, sterownik silnika (komputer) , sprawdzona sonda lambda , i problem nadal występuje ,gdyż autem nie da się jeździć bo przy każdej sygnalizacji świetlnej podczas ruszania auto gaśnie na niskich a innym razem trzeba ruszać na wysokich obrotach. Proszę o pomoc jeśli ktoś spotkał się z takim problemem . Prosiłbym o podanie co może być wina takiego zachowania autka. Pozdrawiam
Jeśli jest tu również jakiś użytkownik z Radomia lub okolic chętnie bym poznał namiary na dobry warsztat Marki ROVER w okolicach miasta Radom
leszczu - Sro Sty 23, 2013 14:27
Szkoda, ze wcześniej nie napisałeś na forum, bo byś nie musiał wymieniać kabli i komputera. Wina leży po silniczku krokowym. Na początek możesz go przeczyścić, choć wątpię aby cokolwiek to dało.
http://www.roverki.pl/zro...-krokowego.html
sonR - Pią Sty 25, 2013 22:06
kable to tam pikus bo byly i tak juz zjechane , a komputer moge oddac , dzwoniłem do skupu i mowia ze przyjma tylko starce 20zl tak to tam nic wazne zeby autko chodziło bez problemu.
[ Dodano: Pią Sty 25, 2013 22:06 ]
silniczek krokowy sprawny. Dodam iż samochod traci moc gdy obroty spadaja dodaje gazu lecz auto nie reaguje
leszczu - Sob Sty 26, 2013 18:52
Hmm to nie wiem może przewód podciśnienia jest brudny lub nieszczelny.
sonR - Pon Lut 04, 2013 21:21
usterką okazał sie czujnik położenia wału. Dzieki za wszystko auto sprawne i nawet bardziej dynamiczne
RafalTBG - Pon Lut 04, 2013 23:11
zazwyczaj jak jest padniety czujnik polozenia walu to auto wogole nawet nie odpali. Więc wątpie zeby ktoś cie nakierował że to własnie ten czujnik
|
|