Zobacz temat - [R 45 idt] sterownik silnika

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 45 idt] sterownik silnika

kombinator - Pon Sty 28, 2013 20:56
Temat postu: [R 45 idt] sterownik silnika
witam . dzis byłem u mechanika celem dokonania pomiaru kąta wtrysku. Niestety nie połaczył się ze sterownikiem pracy silnika mimo próby dwoma programami z dwóch róznych kompów . Sprawdził przejście wiązki biegnącej od sterownika do gniazda diagnostycznego i stwierdził, iż drożna i nie ma zwarć między kabelkami. Pozostaje kwestia sterownika .Można kupić używkę i bezproblemowo wmontować ? Cos wspominał ,że może być problem z immo w zakupionym . ktoś przerabiał taki problem? :|
szoso - Pon Sty 28, 2013 21:02

nie wszystkim połączysz się z Roverem a ty zaraz sterownik chcesz wymieniać
kombinator - Pon Sty 28, 2013 21:15

szoso napisał/a:
nie wszystkim połączysz się z Roverem a ty zaraz sterownik chcesz wymieniać

Mnie tez to się trochę wydało dziwne . W aucie nic nie wskazuje na problemy ze sterownikiem .Kontrolka cheek angein gasnie po nagrzaniu świec i się w trakcie pracy nie zapala. Wiesz może jakich programów używać?

szoso - Pon Sty 28, 2013 21:59

kombinator napisał/a:
Kontrolka cheek angein gasnie po nagrzaniu świec i się w trakcie pracy nie zapala

od świec to jest inna kontrolka ze spiralą a nie check engine

Remigiusz - Wto Sty 29, 2013 01:07

Kup sobie ELm327 z allegro i sam się podłącz za pomocy laptopa lub Androida i mechanika tobie nie trzeba żeby kat sobie w IDT sprawdzić :wink:
bizon - Wto Sty 29, 2013 08:51

Do mnie tez kiedys przyjezdzalo dwoch majstrow i nie mogli sie polaczyc i kazali sterownik wymieniac. jak sie potem okazalo slynny juz na forum phjovi nie mial zadnego z tym problemu. najlepiej napisz skad jestes i ktos Ci doradzi gdzie najblizej bys mial kogos sprawdzonego.
mirwin - Wto Sty 29, 2013 12:14

Na pewno podłączy się KTS Boscha by ustawić kąt wtrysku.
szoso - Wto Sty 29, 2013 12:21

mirwin napisał/a:
Na pewno podłączy się KTS Boscha by ustawić kąt wtrysku.

nie każda wersja KTSa się połączy

adamsky - Wto Sty 29, 2013 12:25

szoso napisał/a:
nie każda wersja KTSa się połączy

Racja.
Jak regenerowałem turbinę w Boschu to KTS nie dał rady się połączyć, więc kąt wtrysku był robiony gdzie indziej i check się również dalej palił.

[ Dodano: Wto Sty 29, 2013 12:25 ]
no i generalnie to kombinator powinien się przyznać skąd jest to może się mu coś/kogoś poleci.

kombinator - Wto Sty 29, 2013 13:40

bizon napisał/a:
Do mnie tez kiedys przyjezdzalo dwoch majstrow i nie mogli sie polaczyc i kazali sterownik wymieniac. jak sie potem okazalo slynny juz na forum phjovi nie mial zadnego z tym problemu. najlepiej napisz skad jestes i ktos Ci doradzizie najblizej bys mial kogos sprawdzonego.
Mam 50 km do Krakowa konkretnie Skalbmierz .Może ktoś podpowie gdzie się w tym regionie znajduje jakiś «SZAMAN» który sprawdzi kąt wtrysku a przy okazji SRS bo kontrolka świeci. :| .A co do zakupu ELM 327 to jestem troszke na bakier z wiedzą na ten temat: Widzę na Allegro interfejs za ok. 50 PLN a co z programem :o Pozdro i dzięki za info :)
adamsky - Wto Sty 29, 2013 14:12

Hasło : Miodowicz.
http://www.roverki.pl/czc...d=29&sobi2Id=62

szoso - Wto Sty 29, 2013 14:20

adamsky napisał/a:
Miodowicz.

Midowicz ;)

Remigiusz - Wto Sty 29, 2013 14:23

kombinator, Program masz przewaznie razem z tym ELM za 50zl a jak nie do szukasz wersje darmowa nawet digimoto lub androida Torque app i tez kat sprawdzisz :mrgreen:
kombinator - Wto Sty 29, 2013 14:31

adamsky napisał/a:
Hasło : Miodowicz.
http://www.roverki.pl/czc...tails&catid=29& =62

Dzięki wielkie na pewno podjadę . Pozdro :mrgreen:

adamsky - Wto Sty 29, 2013 14:36

szoso napisał/a:
Midowicz
no widzisz. a ja całe życie czytam jego nazwisko jako Miodowicz :D
kombinator napisał/a:
Dzięki wielkie na pewno podjadę . Pozdro

Jedź, ogarnij furę i dodaj zdjęcia do garażu :)