|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Przekładka zegarów z anglika
blues_23 - Sob Lut 02, 2013 10:13 Temat postu: [R45] Przekładka zegarów z anglika Witam... Mam do was pytanie i opiszę cały problem od początku.
Przełożyłem zegary od anglika, dokładnie od MG ZS 2,5 V6, do swojego R45 1,8 i nie działa mi prędkościomierz. Pewnie dlatego,ze MG był anglikiem i licznik skalowany jest w milach. Czy da się to jakoś obejść ? Poza prędkościomierzem wszystko działa idealnie. Czy robił już ktoś taką przekładkę? W ostateczności przełożę cały środek z zegara europejskiego, ale na początek wolę się zapytać, może ktoś już miał podobny problem, choć na forum nie udało mi się znaleźć.
Pozdrawiam.
bizon - Sob Lut 02, 2013 10:26
a nie jest tak ze 45 bierze sygnal z impulsometru a mg z abs-u??
blues_23 - Sro Maj 15, 2013 20:26
Ehh. Czyli jednak zostaje przekładka (bo fajne są te białe tarcze), a potem regulacja zegarów (wskazówek, bo po ich wyjęciu sprawa się komplikuje zawsze). Faktycznie o tym nie pomyślałem w MG-kach jest po ABS-ie. Dzięki.
[ Dodano: Sro Maj 15, 2013 21:26 ]
Dla zainteresowanych załączam fotki, jak wyszła przekładka. Elektronikę przełożyłem ze starego zegara i wyregulowałem wskazówki. Nie było to proste, bo albo się zacinały albo źle wskazywały, ale ostatecznie się udało i wskazuje dobrze.
|
|