Zobacz temat - [R75] awaria silnika

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] awaria silnika

janusz44 - Sob Lut 02, 2013 19:33
Temat postu: [R75] awaria silnika
Witam wszystkich i proszę o pomoc.
Zaprowadziłem mojego roverka do mechanika na wymiane wysprzęglika, podczas odbioru okazało się że nie działa pedał gazu( po wduszeniu pedału obroty podskoczyły do 700 obrotów i tak zostały spadły dopiero po wduszeniu hamulca) a na kompie pokazało się "anomalie moteur" po kilku minutach wszystko wróciło do normy. Następnego dnia okazało się że auta wogóle nie mogę odpalić. Ciśnienie paliwa było bardzo niskie. Więc wymieniłem pompkę tą w zbiorniku bo wiedziałem że jest zkopcona ciśnienie wróciło do normy, ale autko nadal nie miało ochoty na prace, wyjołem zaworek ciśnieniowy(ten pomiędzy pompką zasilającą a filtrem paliwa) okazało się że cały czas był otwarty więc wsadziłem go na chwile do wrzątku i mu przeszło. Po zmontowaniu auto odpaliło ale problem z pedałem gazu i konytrolką "anomalie moteur" pozostał do tego zauważyłem że auto nierówno pracuje i dziwnie kopci(na biało). Więc moje pytanie co wy na to, gdzie szukać przyczyny?

Boncky - Pon Lut 04, 2013 14:03

chyba ciężko będzie ci pomóc, skupił bym się na tym co robił mechanik, jeżeli problemu nie było przed oddaniem auta, bo może podczas demontażu skrzyni odłączył Ci coś czego nie podłączył teraz... może czujnik wału odłączony albo coś innego się "wypięło" sprawdź wiązkę i przewody dolotowe powietrza
janusz44 - Sro Lut 06, 2013 13:54
Temat postu: [R75] awaria silnika
witam jak by ktoś pytał to awaria usunięta padł potencjometr pedału gazu po wymianie wszystko wróciło do normy. Pozdrawiam