|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200] wysprzegla po chwili
rudealis - Nie Lut 03, 2013 17:38 Temat postu: [r200] wysprzegla po chwili Witam pojawil sie nowy objaw zgrzyt przy wrzucaniu wstecznego i minimalnie ciezej wchodza biegi,jak przytrzymam chwilke dluzej sprzeglo ustepuje problem rowniez i szarpanie o ktorym wczesniej pisalem.W czym moze byc problem tak jak by nie wysprzeglalo do konca,Linka jest z samoregulatorem moze to w niej lezy problem,podlozyc cos pod nia?Co moge jeszcze brac pod uwage?Dodam ze przy wciskaniu sprzegla slysze stukanie tak jak by ta linka stukala o cos.
Harry - Nie Lut 03, 2013 19:50
jak wcisniesz sprżegło to jest taki metaliczny dźwięk ? jeżeli tak to tarcza sprżegła poszła.
rudealis - Nie Lut 03, 2013 20:22
Nie jest to taki dzwiek jak mowie,przy szybkim wciskaniu linka o cos stuka,musze to wyszukac.Innych dzwiekow brak,dzwiek konczacej sie tarczy mailem w poprzednim aucie byl to szelest po wcisnieciu sprzegla.Skrzynia jest zalana olejem 75w90 czy on nadaje sie do tych skrzyni?
Kozik - Pon Lut 04, 2013 07:52
rudealis napisał/a: | W czym moze byc problem tak jak by nie wysprzeglalo do konca,Linka jest z samoregulatorem moze to w niej lezy problem,podlozyc cos pod nia? |
ja podłożyłem 5cm podkładek i nic to nie dało (linka z samoregulatorem), biegi mi przestały całkiem wchodzić po paru km jazdy, auto odstawiłem do mechanika i czekam na diagnozę
rudealis - Pon Lut 04, 2013 13:30
To daj znac co to bylo,a cow ogole moge obstawiac,sprzeglo nowe dopiero zalozone,linke tez odpada jezeli nie ma sensu podkladac,moze ten olej 75w90 napewno jest go troche za duzo.
[ Dodano: Pon Lut 04, 2013 13:30 ]
Z rana nie ma problemow,pojawiaja sie dopiero po zagrzaniu silnika,zgrzyt przy wstecznym,szarpanie i minimalnie ciezej wszystkie i tak jak mowilem sprzeglo dluzej przytrzyma normalnie wszystko olej?
|
|