|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214] Problem z hamulcami
Winetu1111 - Wto Lut 05, 2013 21:31 Temat postu: [R214] Problem z hamulcami Witam wszystkich mam problem z hamulcami a leży on w tym ze odpowietrzyłem każde kolo a pedał nadal przy hamowaniu trzeba pompować , czy jest jeszcze gdzieś jakiś odpowietrzacz do hamulcy?? PS Za czołem odpowietrzanie od tylnego prawego kola co może go boleć pomóżcie .
Dziękuje z góry Pozdrawiam
Harry - Wto Lut 05, 2013 22:27
pompy są 2 sekcyjne, wiec możesz oddzielnie odpowietrzyć przód i tył. Gdzieś jeszcze masz powietrze. Masz ABS ?
automechanik - Sro Lut 06, 2013 00:06
Harry, układ jest diagonalny, czyli jedna sekcja to koło PP i LT a druga to PT i LP. NIe da sie oddzielnie odpowietrzyć przodu i oddzielnie tyłu.
Winetu1111, kolejność to PT- LP-LT-PP
[ Dodano: Sro Lut 06, 2013 00:06 ]
Nie piszesz dlaczego odpowietrzałes hamulce. Przyczyna konieczności podpompowania może być inna niż zapowietrzenie, np. nie działający samoregulator/y hamulców tylnej osi i duży w związku z tym skok jałowy szczęk hamulcowych (zakładam, że masz hamulce bębnowe)
Sprawdż, jak zachowuje się pedał hamulca przy zaciągniętym ręcznym, jeśli skok pedału będzie znacznie mniejszy, to musisz sprawdzić tylne hamulce.
|
|